Chrysler 300c: Storing "elektronische snelheidsregeling"

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3liter V6

Al sinds twee jaar tijd rij ik een Chrysler 300C CRD uit 2007.
Sinds enige tijd heb ik een storing die elke keer blijft terug komen. Heb er al veel aan laten doen en naar laten kijken maar zonder succes. De storing die ik krijg is het rode bliksemschichtje.

Deze storing blijft dus terug komen. De auto heeft inmiddels al een nieuwe turbo, nieuw stappen motortje voor de swirlkleppen en de gehele motor is uit elkaar geweest en schoongemaakt. Ook is er een van de intercooler slangen vervangen maar dit alles nog steeds zonder succes.

Ik hoor al wel enige tijd een soort van suizen onder de motorkap waarvan ik denk dat het een lek is wat niet hoort.

Hier lees ik iets over een slecht vacuum. Zou dit kunnen kloppen?
Al met al hoop ik van mijn probleem af te komen en de auto weer geheel in orde komt.

Ik hoor graag of iemand wel de juiste oplossing heeft voor deze storing.
Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,
Frans

Yoshianne

Geplaatst door Yoshianne (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300C? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

br0ns (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je de auto al laten uitlezen bij de dealer ?

Greetz br0ns

Yoshianne (0), 11 jaar geleden

Heb de auto al verschillende malen laten uitlezen. Heeft een storing gegeven mbt motor van de swirlkleppen, deze motor inmiddels vervangen. Storing blijft echter terug komen. Had ook nog een storing staan die de lambdasonde aan geeft, nl sensor 1 bank 1. Ik weet niet of een dergelijke sonde er voor zorgt dat de motor in een noodloop komt.
Vandaag een nieuwe lambdasonde gemonteerd dus maar weer afwachten. Heb echt geen idee meer waar deze storing vandaan komt en waar ik het moet zoeken. Hopelijk helpt deze nieuwe lambdasonde maar als iemand echt een idee heeft waar deze noodloop vandaan komt sta ik nog steeds helemaal open voor suggesties.

Alvast bedankt voor het meedenken.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

WELKE storing blijft terug komen? Bedoel je daar mee de noodloop of een specifieke foutcode?

Misschien volgende keer de nummer(s) van de foutcode er bij plaatsen.
Misschien dat er dan iemand wat meer kan zeggen.

N.B.: Hoe is er uitgelezen? Door de chrysler dealer? Of met een algemene EOBD scanner?

br0ns (0) PRO, 11 jaar geleden

Die bliksemschicht staat voor het elecktronice inlaat traject. Hier aan moetje denken gaspendaal, gasklephuis, de druk sensoren, turbo een ook de swirlmotor. Een auto kan in noodloop gaan door een storing van het lambdasensor maar dan zou het motormanagementlampje gaan branden en niet de bliksemschicht.

Als de auto nog niet is uitgelezen door de dealer dan zou ik dit eens laten doen dan kunnen we je gerichter advies geven.

Greetz br0ns

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300C of stel zelf een nieuwe vraag.