Chrysler Grand Voyager: tak tak geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo, Vorig jaar heb ik de cylinderkoppen laten vervangen van mijn voyager 2.5 turbodiesel van 1999 met toen 248.000km. Nu 20.000km verder komt er een tak tak geluid uit het motorblok, is er nagenoeg geen compressie en lijkt het alsof de uitlaat er onder uit ligt (deze zit nog stevig vast). De afgelopen 20.000km leek het ook wel alsof het luchtfilter los zat.
Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? En een prijsindicatie, want ik zou het zonde vinden om de investering van vorig jaar op de sloop te moeten gooien.

nosuspect2

Geplaatst door nosuspect2 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou eens kijken naar klepstoters en stooterstangen dit wil wel een stuk gaan of krom buigen. dan gaat hij ook slecht lopen.

nosuspect2 (0), 14 jaar geleden

Er lag inderdaad een stoterstang uit. deze heb ik er terug in gezet. Als de motor nu draait lijkt het wel alsof het luchtfilter eraf ligt (dit is niet het geval). Heeft iemand hier nog een suggestie over?

nosuspect2 (0), 14 jaar geleden

Stoterstang ligt er weer uit. Heeft iemand een idee hoe dit kan?

nosuspect2 (0), 14 jaar geleden

Probleem schijnt zich opgelost te hebben. Ik heb de tuimelaar waar de stoterstang uit ging gewisseld met een andere. Ik heb olie ruim bijgevuld (hoewel deze toch op meer dan een kwart vol was volgens peilstok) en ik heb er inmiddels 800km meer gereden zonder geen enkel probleem.
Het schijnt een kwaal te zijn van dit type motor, want op het Alfa 164forum kwam eenzelfde verhaal tegen uit 2006.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.