Chrysler Grand Voyager: Melding P0740

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

Motor lampje brand in display

Uitgelezen melding:

P0740: koppeling van koppelomvormer: storing (onderbroken circuit)

Wat betekend dit precies en waar zit dat onderdeel? Kan ik er gewoon mee doorrijden of is dit iets urgents ?

m1155

Geplaatst door m1155 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 14 jaar geleden

Na wat gegoogle lijkt het probleem niet destructief:

http://en.allexperts.com/q/Chrysler-Repa...

In de koppelomvormer (zit tussen motor en transmissie) zit een systeem dat de in- en uitgaande as van de koppelomvormer onder bepaalde omstandigheden als het ware doorverbind waardoor er geen wrijving meer is (toeren gaan met ongeveer 200 rpm omlaag, minder warmte ontwikkeling, gunstiger verbuik). Meestal boven de 80 km/u hetgeen voelt als een opschakeling (terwijl dit niet het geval is).

Als dit niet meer werkt, merk je dat bij elke snelheid het toerental een stuk sneller omhoog gaat dan de snelheidsmeter bij gas geven (er is immers geen vaste verbinding meer). Het verbruik is dus ook wat hoger. Let er wel op dat de temperatuur niet te hoog wordt bij bijvoorbeeld zware belading of het trekken van een aanhanger.

Dit "onderdeel" zit dus in de koppelomvormer en bij een defect zal de transmissie er onder vandaan moeten. Door blijven rijden zou geen schade aan moeten richten maar vraag dit eventueel na bij de dealer. Mogelijk is het probleem te verhelpen met een nieuw filter en nieuwe olie omdat vervuiling van de olie ook dergelijke klachten kan veroorzaken (metaal slijpsel beschadigd of vervuild de sensoren in de transmissie). Veel transmissie klachten zijn overigens te verhelpen met een nieuwe olie en filter.

Info koppelomvormer:
http://www.caravantrekker.nl/algemeen/ve...
http://goneinsixtysix.com/worklog/images...


Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.