Chrysler Voyager: thermostaat meter

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

het lampje van chek gades begint te branden op de autosnelweg...
en de wijzer van de thermostaat loopt dan op zodra ik rem en langzamer rij dan gaat het lampje uit en zakt de thermostaat meter weer.
wat voor een storing kan dit zijn???

bertje ertje

Geplaatst door bertje ertje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 16 jaar geleden

Weet je zeker dat het de motor temperatuur is en niet de oliedruk of beide? Het lijkt nu net alsof hij niet genoeg gekoeld wordt op hoge snelheid, wat op zich wel vreemd is aangezien je dan de meeste rijwind hebt. (De oliedruk stijgt natuurlijk bij hogere toeren, maar als de druk te hoog wordt gaat het lampje ook aan).

Dat lampje gaat aan om je te attenderen op een probleem, dus dat je even gaat kijken naar je metertjes of alles nog wel klopt. Dat kan ook zijn als de accuspanning of oliedruk te hoog of te laag is bijvoorbeeld.

Gr,
Jvr

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

klinkt als een massaprobleem op het motorblok, controleer de massakabels/aansluitingen op vastzitten en/of roest. Oorzaak is dan de lagere massa op het blok, ten opzichte van de accu, waardoor stuursignalen hoger doorkomen.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.