Chrysler Voyager: Versnellingbak schakelt niet meer.

Bouwjaar: 1993

Wie kan mij raad en advies geven over mijn Voyager 2.4 bwjr 1993 5-versnellingen. De versnellingsbak blijft hangen in zijn neutraal en schakelt helemaal niet meer. Dit was reeds eerder gebeurt en nadat een aantal mensen cq monteurs ernaar gekeken hadden (weliswaar zonder oplossing) is het van de ene op de andere dag weer gaan werken.( net voordat de auto naar de dealer zou gaan na 5 weken stilgestaan te hebben).
Auto start normaal(altijd met kopelingpedaal ingedrukt)
Het is gebeurt nadat het in zijn achteruit (ook achteruit gereden) was gezet en daarna helemaal geen beweging meer in te krijgen. En nu exact weer hetzelfde.

Rico9770

Geplaatst door Rico9770 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ask an owner (0), 19 jaar geleden

hallo,
of je hebt een schakelkabel defect (kun je makkelijk controleren door een persoon in de auto te laten schakelen en zelf onder motorkap de bewegingen te volgen
of je hebt een probleem met de schakelvork in de bak
door slijtage bv maar dan kan hij niet na 5 weken wel weer schakelen
succes

Rico9770 (0), 19 jaar geleden

Ok Probleem is inmiddels ontdekt. Het ligt inderdaad aan de schakelvork net voordat deze de versnellingsbak ingaat.
Rare constructie trouwens. Schakelvork maakt een haakse bochr met een soort kogel ( of meer een geborgde pen ) en daar was hij eruit gevallen.
Wat ik nog steeds niet begrijp is dat het de eerste keer automatisch weer is gaan werken(oftwel de pen is automatisch in het betreffende gat cq opening terecht gekomen en heeft daarna ca 7 maanden feilloos gewerkt.).
MAW de borgstelling van de pen was dus niet echt jovel.

Bedankt in elk geval.
Groet Rico



ask an owner (0), 19 jaar geleden

soms moet je je niet afvragen hoe het kan maar profiteer ervan ,weer eens een wijze les

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.