Chrysler Voyager: Voyager 1998 2.4 soms valt tacho, lampen ruitenwissers en centra

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Probleem aangevangen met denk ik dat deuren niet opengingen met afstandbediening, toen met sleutel en kon wel starten denk door toeval dan wel vergendeling via knopje bestuurderkant en alles werkte.

Week later zelfde probleem echter:
Geen tacho geen verlichting geen ruitenwissers, geen centrale deurvergrendeling.
Wel: starten, verwarming spieglmotor groot licht en richtingaanwijzers, zo ook waaarschuwingslampjes enz boven tacho werken.
Start ook dus abs stuurbekrachtiging en co zover ik kon merken ook goed.

Tijdelijk opgelost door eerst iod zekering ( rood) voor uit zekeringkast binnenzijde onder motorkap tegen de linkerzijkant. eruit gehaald en terug hoor je een klikje van bestuurders slot ofzo.
Hielp niet langer afklemmen van accu wel.
Echter storing komt terug ook tijdens rijden.
Verschillende timings wanneer zich dit voordoet.

Heb de stekker van kachel al eraf ( pen 1 was gesmolten ja), hoop dat om storing te vinden/oplossen is deze niet erop hoeft???.( heb blijkbaar veel bekende probs)
Dus connector is momenteel niet aangesloten kan ik dit dan als oorzaak uitsluiten??
Of is die massa altijd nodig ?

Komt zelfs nu bijna altijd als ik maar even de sleutel omdraai en wel tacho enz heb, niet start, de auto laat staan dan van paar minuten tot uren komt de storing er weer in helpt alleen afklemmen accu voor wat langer tijd. ( de kabels die dan los zijn dan kortsluiten versneld het terugkomen in normale stand niet echt)

Heb veel bijna alle zekeringen eruit gehad, buiten die nodig waren voor verlichting en tacho instrumentpanel, ook dan na even op contact te hebben gehad en uitzetten wachten , 10 minuten tot uren komt dit probleem terug. ( dacht zelf zo circuite te kunnen vinden / uit sluiten maar blijkt niet te werken dus.

Rijden is zo geen optie daar geen verlichting en ruitenwisser zo ook geen snelheidsmeter ;)

Dit soort storingen staan veel in het forum maar helaas niet bij alle hoe men dit werkelijk opgelost heeft ( die wel van solderen tacho en pin kachel, reset IOD heb ik dus gehad en waren geen oplossing) , ik hoop met mijn vraag en bijdrage wel aan oplossingen voor andere gebruikers te kunnen meewerken zie ook mijn handtekening voor 2 redelijk standard voyager problemen, waar bij sommige garagaes als ze er al uit konden komen soms meerdere honderden euro's en vele bezoekjes voor nodig zijn. (2 Chrysler Garages en 1 niet dealer ervaring wijzer dus)

Oja uitlezen met obd wil dus niet echt lukken, of door reset zit er niets in maar tijdens verbinding maken met obd valt hij al weg en dus geen connectie hiermee

Accu al vervangen nieuwe wat zwaarder dan erin zat, indicatie is groen hielp ook niet.

jotest

Geplaatst door jotest (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jotest (0), 11 jaar geleden

E.a. van Tacho uitbouwen herstellen met foto's staat op deze site, dit had ik al eerder gedaan zoals hierboven aangegeven ( 2 jaar terug) maar is nu niet het probleem.

Wel Duits http://mcmamo.de/chrysler/reparatur.htm en som ook humor als je ziet wat er nodig is voor stabilisatierubber vervangen
Stabgummiwechsel Gummilager des vorderen Stabilisators tauschen http://mcmamo.de/chrysler/reparatur/stab... let op de foto bij benodigdheden ;)

Hoop dat anderen aan deze links en handleidingen met foto's iets hebben heeft mij geholpen deze gevonden via Duits Chrysler Forum, als deze links mogen misschien ergens sticky zetten??

Echtr dus niet met mijn huidige probleem en hoop dat er forum gebruikers zijn die mij kunnen helpen en/of eventueel samen kunnen checken enz

jotest (0), 11 jaar geleden

Oja gisterenavond accu aangesloten iod zekering eruit gelaten.
Vanaochten ging dan alles.
ook na tijdje nog.

Dit had ik eerder getest, echter toen na en dus tijdens rijden terwijl iod zekering er niet in zat ging toch verlichting en tacho enz uit, helaas en dus in regen ook geen ruitenwisser, is dus geen optie ;)

Nu vanochtend na plaatsen iod zekering contact alleen omdraaien ging het nog echter even later was het weer dode boel.

IOD zekering is een deel wat alleen maar de verzorging heeft als alles uit is?

Dus als sleutel erin en gestart heeft die ( dat circuit) verder geen of minder functie?

Verder trachten met on/of/on/of/on trachten code uit te lezen zodra werkt wel display tacho zodra sleutel er geheel uit en opnieuw dan vaak niet meer wat wachten dan weer wel.
Tot alarm set in display kwam en dan dus geen tacho enz, je hoort ook als hij geen tacho geeft bij eerste klik contact dat hij portierslot bestuurder sluit en opent bij terug draaien.

Sorry maar voor alles wat zo gewoon was toen alles werkte blijk ik geen geheugen te hebben hoe en wat nu wanneer plaatsvond / klikte, dus heb ik geen vergelijk met wat precies wanneer moet schakelen. indien wel in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.