Chrysler Voyager: Voyager: Rook uit pijpje onder carroserie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8

Ik heb een Voyager Diesel 2.8 automaat.
Sinds een aantal dagen merk ik, dat er rook uit een pijpje aan de onderzijde van carrosserie komt. Dit pijpje zit aan de bestuurderskant net onder de schuifdeur.
Als ik de auto stil zet, blijft hier nog een poosje rook uitkomen en er is een hoge pieptoon hoorbaar, wat enige tijd aan blijft houden.

Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van is? En wat er eventueel aan te doen is?
Ik was van plan morgen zo'n 200km te rijden, maar vraag me nu af of dit geen kwaad kan.

Met vriendelijke groeten,

Wim van de Voorde

wjvdvoorde

Geplaatst door wjvdvoorde (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft de auto een standkachel?

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is normaal dit is de standkachel brand ook een lampje op het dashboard tijdens het rijden dat hij aan staat.

Hij blijft even na werken maar dit stop van zelf. Geen probleem en eigenlijk dood normaal.

Greetz br0ns

wjvdvoorde (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reacties. Ik wist niet eens dat er een standkachel op deze auto zat. Ik heb gisteravond onverwachts toch nog een lange rit moeten maken. En juist na een lange rit is er niks aan de hand. Alleen bij korte ritjes van een paar minuten.
Nogmaals bedankt voor de reacties.

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat klopt na een lange rit is het koelvloeistof warm en hoeft het niet meer bij verwarmt te worden.

Bij korte ritjes kan het zijn dat het nog niet warm genoeg is dat hij nog gewoon bij verwarmt.

Is het nooit opgevallen dat er een lampje op het dashboad brand met 3 golfjes ?

greetz br0ns

wjvdvoorde (0), 13 jaar geleden

Ik heb vandaag nog gekeken naar het dashboard terwijl die verwarming weer aansloeg, maar kan geen enkel lampje ontdekken. Ik zou ook niet weten of er een mogelijkheid is om dat ding gewoon uit te schakelen. Ik heb de handleiding erop nageslagen en daar word in vermeld dat je de verwarmingsknop een aantal slagen/tikken terug moet zetten, maar ook dat heeft geen enkel effect.

mvrgr Wim

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Kachel paneel moet uitblijven dan gaat hij niet aan.

greetz br0ns

bart875 (0), 13 jaar geleden

Overigens als de tank van de auto bijna leeg is wordt de standkachel niet geactiveerd. Het is mogelijk deze te laten modificeren zodat hij als volwaardige standkachel kan worden gebruikt. Webasto heeft een aanpassingsset.

truckerken (0), 13 jaar geleden

Ik rijd ook met een voyager 2003. De rook die je onder de schuifdeur vandaan krijgt is idd van de verwarming. Even een test: laat de knop van power op off staan en je zal zien dat je dit niemeer hebt. Maar t zal dan wel koud zijn. oeps !!! Ik heb zo geen module eronder zitte van webasto en er brandt ook geen lampje op het dashboard. Ze hebben me vertelt dat die module rond de 300 euro kost dus als je die niet nodig hebt zal die er niet onderzitten ook. Door het feit dat de verwarming laat ons maar zegge appart zit (een ander systeem of bij een gewone auto) komt er rook ervanonder. Het verwarmingssysteem kun je niet beter vergelijk als met een vrachtwagen. Je moet maar eens snachts stoppen aan een vrachtwagen waar er iemand in slaapt. Met het verschil dat je nu waarschijnlijk die module niet zitte hebt. Maar voor de rest is dit allemaal hetzelfde.


Greetz,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.