Citroën Bx: 1)Voorkant blijft laag 2)Stoplampje brandt

Bouwjaar: 2005

Hallo allemaal,

Ben in bezit van een vriendelijke BX 1.4 uit 1992. Heb twee problemen:

1. Als de auto een paar dagen heeft stilgestaan komt na het starten de voorkant niet omhoog. Dit lukt pas als ik de auto eerst in de laagste stand zet, even wacht en dan weer in de rijstand. Dan komt de voorkant wel omhoog. De LHM olie is op peil en na bovenbeschreven procedure werkt het systeem naar behoren.

2. Stoplampje gaat in combinatie met koelvloeistoflampje branden als de motor flink moet werken. Bijvoorbeeld berg op of 130 op de snelweg met wind tegen. Naar mijn weten functioneert het koelsysteem naar behoren. Thermostaat en ventilator doen het goed. Koelsysteem is doorgespoten, ververst en ontlucht. Rare is: stoplampje gaat branden, ik rem af, ga eventueel even op de vluchtstrook staan, lampje gaat uit en ik rij weer een tijd lang zonder problemen. Klinkt niet echt logisch. Toch?

Alvast bedankt voor een antwoord!





Hans Groot

Geplaatst door Hans Groot (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

xsdc119 (0), 18 jaar geleden

Mijn BX heeft, na een steekproef, hetzelfde probleem. Mijn hydrolique-pomp moet vervangen worden en heb ik lekkage linkvoor (groene bol). Tevens maakt de auto een signaal zoals een lager verkeerd kan zitten. Er is dus drukverlies waardoor de auto niet omhoog wil. Maar na 10 minuten rijden gaat de auto wel omhoog. Mijn broer en ik gaan de pomp vervangen en de lekkage verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.