Citroën Bx: antennekabel vervangen

Bouwjaar: 1991

Ergens tussen de stekker van de kabel en de ring waarmee die aan de onderkant van het dak aan de antenne is bevestigd is de verbinding verbroken. Hoe kan ik het handigst de kabel vervangen. Moet de hemel eruit (zit een zonnedak in). Kan ik de oude kabel (met touw eraan ?) aan de ringkant (bovenkant) eruit
trekken en dan met het touw met de nieuwe kabel de omgekeerde weg ? Kortom hoe doet men zoiets ?

stoffh

Geplaatst door stoffh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jwildschut (0), 18 jaar geleden

De kabel loopt door het dak naar de rechter raamstijl van de voorruit. Van daaraf loopt de kabel onder het dashboard door naar de radio.

Voor het stukje door het dak kan de kabel worden doorgetrokken. Bij mij zat de kabel echter niet door de holle raamstijl van de voorruit heen, maar erlangs bevestigd, met klemmetjes. Voor dit stuk moet dus de plastic bekleding worden verwijderd en kan de kabel niet worden doorgetrokken. De plastic bekleding kan met gepast geweld worden losgetrokken. De brokstukken zo nodig lijmen met secondelijm. Het stuk door het dashboard is ook wat makkelijker als er wat onderdelen worden verwijderd, zoals het opbergvakje.

Let er ten slotte op dat je de radio (en de antenne) maar op 1 plek aardt aan het chassis van de wagen. Als je de radio en de antenne afzonderlijk van aarding voorziet, dan ontstaan er kringstroompjes en dat veroorzaakt gekraak en geruis als je naar de radio luistert.

stoffh (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je heldere uitleg. Ik heb nog een keer het antennehuisje en de bevestiging van de draad schoongemaakt en
dit keer bespoten met contactcleaner. Dit heeft voor mij voldoende resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.