Citroën ZX: aanjager smeren/vervangen hoe

Bouwjaar: 1995

Een tijdje heb ik last gehad van een haperende aanjager (deed het pas na langere tiujd (lijkt op verhaal Michel over lijkt vastgevroren). Nu doet ie helemaal niks meer en de zekering sloeg na vervanging en inschakeling direkt weer door. Ik concludeer dat ie vast zit. Nu wil ik de aanjager demonteren en smeren of evt vervangen. Weet alleen niet hoe ik dat uitbouwen handig kan aanpakken, waar te beginnen enzo. Schijnt onder dashbord te zitten. Kan iemand dat me uitleggen. Alvast hartelijk dank.

Sjop

Geplaatst door Sjop , lid sinds 18 jaar geleden

3 Reacties

PBleeker, 18 jaar geleden

IK weet niet waar ie zit bij een citroen , maar altijd tegen het schutbord aan (de afscheiding tussen de motorruimte en de cabine.
Zie je vent niet zitten aan de motorzijde , moet je het dashbord toch langzaam maar zeker demonteren , maar vooral eerst kijken en dan pas slopen.

Turbo_hdi11674, 18 jaar geleden

Als je de afscherm kap onder het handschoenenkastje demonteerd dan kun je met 3 schroeven de ventilator motor verwijderen zonder verder iets te demonteren. Let op als je de aanjager hebt gedemonteerd er boven de aanjager bij de aanzuigzijde naar buiten een voorschakelweerstand zit. Controleer deze want meestal is die ook stuk als de aanjager zwaar gaat lopen.

Sjop, 18 jaar geleden

dank voor de nuttige reacties , hier kan ik mee verder!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.