Citroën Saxo: Aanlopende rem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0i

De remmen van onze Saxo lopen aan als deze eenmaal "warm" is en even rondrijdt. Het ontstaat dus als je een stukje onderweg bent.
Het rempedaal zit dan erg hoog en je hoeft deze nauwelijks aan te raken om echt te moeten remmen. Je krijgt het gevoel dat hij aanloopt omdat je dan niet meer kunt blijft rollen.

De achterremmen zijn recentelijk al vernieuwd, voorremmen zijn helemaal los geweest, ook alles in orde. En uit voorzorg ook de remvloeistof ververst.
Tot zover geen resultaat.

Iemand een idee wat dit kan zijn?
Auto heeft een rembekrachtiger. Kan daar iets mis mee zijn?

bvi

Geplaatst door bvi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Bodemklep van de hoofdremcilinder zit vermoedelijk vast of laat de remolie telangzaam terug lopen in het remvloeistofreservoir.
Als het pedaal zo hard is lopen alle wielen dan zwaar (opkrikken en voelen, wiel draaien)

bvi (0), 12 jaar geleden

De wielen lopen inderdaad erg zwaar als dit gebeurd, je hoort zelfs de remmen een beetje aanlopen.
Aan de hoofdremcilinder had ik zelf nog niet gedacht, maar dit klikt zeer aannemelijk.
Helemaal omdat het ook wel weer gewoon weggaat als de auto even stilstaat, de druk neemt dus wel weer af, maar blijkbaar heel langzaam.
Dank voor de tip in elk geval, ik ga even overwegen wat ik nu moet doen... Schoonmaken, vervangen, nieuw, een "slopertje"...

bvi (0), 12 jaar geleden

@kaleido 1; en voor de registratie...
Dank, het bleek inderdaad om de hoofdremcilinder te gaan. De remvloeistof ging niet meer terug, waardoor de druk erop bleef staan.
Heb de complete cilinder vervangen; probleem opgelost.

kaleido 1 (2050) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.
Prettige feestdagen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.