Citroën Saxo: Saxo dieselblok, enkel voor Saxo?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1527

Misschien niet echt een probleem, maar ligt de dieselmotor type VJX (laatste generatie) van de Saxo ook nog in andere wagens, evt niet-Citroen?
En is dat blok zonder veel problemen onderling uitwisselbaar met de VJZ motor (eerste generatie)?

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Naast de Saxo ook geleverd in broertje/zusje Peugeot 106 (Restyle) van 1996 tot 2002?.

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Ik ben eens in de onderdelen catalogus gaan rondneuzen, en de motoren hebben wel niet dezelfde naam (TUD5/VJX), maar de onderdelen zijn inderdaad identiek. Nu nog even uitdokteren of die blokjes ook in de vorige modellen (pré 2000) passen. Ik zie wat kleine verschillen, zoals de bediening van de injectiepomp, waar bij de oude types nog een kabel van het blok naar de pomp loopt, bij de nieuwe zit enkel nog de gaskabel.
Ik zoek namelijk geen motor voor in een wagen, maar juist andersom, een wagen die past bij het blokje dat ik hier heb (het ding heeft 2950 km, zou zonde zijn om dat geen tweede leven te geven). Alvast bedankt voor de tip..

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze motor zit ook in de Nissan Micra vorige model (vanaf 1998 geloof ik)

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Even gaan opzoeken, en inderdaad TUD5 van 98 tot 2000, en VJX van 2000 tot 2003. Dat verruimt mijn mogelijkheden om een 'gesneuvelde' auto te vinden die ik weer tot leven kan wekken.
Hartelijk dank voor de informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.