Citroën Xantia: abs lampje gaat niet uit (na starten)

Bouwjaar: 1999

mijn abs lampje gaat na het starten niet uit en blijkbaar werkt de abs dan ook niet. citroen kennende zal het wel ergens een slecht contact zijn? Waar zit(ten) de sensor(s) en de abs unit zelf om eens aan de contacten te rammelen? model xantia break hdii 11opk.

arthur704

Geplaatst door arthur704 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ton11564 (0), 18 jaar geleden

Als het lampje brandt werkt het ABS niet meer. Staat het remvloeistof niveau niet te laag. Dan gaat het ABS ook in noodloop. Als je de motorkap open doet zie je de ABS unit zo zitten. Een groot blok met de remleidingen eraan. Maak de stekkers eens los, schoon en opnieuw aansluiten. Wil nog wel eens helpen. Anders systeem uit laten lezen.

Alex225 (0), 18 jaar geleden

Haal je wielen er ééns af en controleer dan of de bedrading niet is doorgeslepen. De draadjes van de ABS-sensors zitten namelijk met plastic clipjes vast, deze clipjes breken weleens af waardoor de draad tegen de band aan kan schuren met als gevolg op een gegeven ogenblik het totaal doorschuren van het draadje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.