Citroën Saxo: achterasdraagarm

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Kan ik zonder speciaal gereedschap een achteras draagarm vervangen en zijn er dingen waar ik special op moet letten.
bedankt. Techneut11280

Techneut11280

Geplaatst door Techneut11280 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wovr100582 (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste als het zonder probleem gaat weet ik niet te zeggen je hebt alvast geen speciaal gereedschap nodig maar door de jaren heen kan de torsiestang wel eens goed vastgeroest zitten in de draagarm tis een kwestie van goede kruipolie en een goeie hamer voor de draagarm van de achteras te kloppen groeten wouter

JOHN5671 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als er veel speling op de draagarm zit,kan de achteras ook versleten zijn!!!!!
De lagers zijn dan ingelopen in de as,die moet dan ook vervangen worden!!!
Dit maakt het wel een risico reparatie.

Groeten en succes John

wovr100582 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat klopt wat je zegt jhon maar mits een auto elk jaar naar de keuring moet kan die lager op een jaar niet weggesleten zijn maar heb al lagers gezet zonder speciaal gereedschap.Alleen wat behendigheid doet al wat.En het gaat er ook om met welke reden wil je deze vervangen.groten

Techneut11280 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo ik moet de draagarm vervangen omdat de schroefdraad van de astap helemaal verrot gedraaid is doordat deze waarschijnlijk meerdere keren los en vast gezet is met dezelfde moer. Door het borgen sla je een deukje in de moer en die draai je over de schroefdraad en word iedere keer ietsje meer beschadigd je moet telkens de draad opzuiveren met een snij ijzer. Morgen ga ik er aan beginnen jullie horen hoe het afloopt.
Techneut11280

Techneut11280 (0) PRO, 14 jaar geleden

Goede avond de klus is gedaan, alleen om de stabilisatorstang die dwars door de holle buis loopt los te krijgen is een trekker met steun nodig waar ik zelf iets voor heb gemaakt, zat erg vast. De rest ging vrij gemakkelijk. Iedereen bedankt voor de hulp.
techneut11280

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.