Citroën C4: Achterklep gaat niet open

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6HDI

Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe je de kabelbreuk kan opsporen die dit waarschijnlijk veroorzaakt dat de achterklep niet open gaat.
Waar vind ik deze kabels? En hoe kom ik er bij?

Nevada1973

Geplaatst door Nevada1973 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kbeish01 (0), 9 jaar geleden

Om welke C4 gaat het? Berline of coupe. Bij de coupe komt het vaak voor dat de kabels bij de doorvoer in de kofferdeksel doorschuren (linksboven). Door een beetje aan het doorvoerrubber te rommelen maakt hij vaak nog wel weer contact en weet je ook gelijk waar de breuk zit. Dit is bij mijzelf ook het geval. De beste reparatie is om de complete kabelboom inclusief rubber te vervangen inclusief nieuw doorvoerrubber. Mocht je het zelf willen doen dan kun je eventueel de kabels doorknippen aan beide kanten en hier netjes soepele kabel intrekken. Dit is wel wat werk maar is op zich goed te doen. Wees wel voorzichtig met het loshalen van de verschillende afschermingen want de kunststof clips willen nogal snel afbreken. Mocht je meer willen weten dan hoor ik wel.

m.vr.gr.

Klaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.