Citroën C3 Pluriel: achterruit en elec. dak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

De achterruit gaat niet open als de schakelaar wordt ingedrukt, na alles van binnenuit te hebben losgehaald kon het "feest" beginnen. Handmatig de klep los gekregen en begonnen met meten en testen, en zowaar 2 kabels gebroken bij de achterruit, hersteld, en nog niet werken. Daarna gewerkt volgens schema en kom ik uit bij het achterste relais boven de BSI met veel geklooi, nr. 6288 volgens schema, waar wel spanning ingaat, maar niet weer uitgaat, dus relais vervangen, nog niet werken, toen alles weer getest en kom ik uit bij het moduul in de achterklep nr. 6893, dat moduul vernieuwd en nog steeds geen werkend dak en achterklep, iemand een idee?

Cheers, hans

mecano ltd

Geplaatst door mecano ltd (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Oldenhage (0), 13 jaar geleden

heb je alle microswitches gecontroleerd op een juiste werking?

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Johan, bedankt voor je reactie, heb alle schakelaars getest, iedere microswitch vertoond geen afwijking, via lexia werkt alles, behalve het dak en de achterklep, kreeg juist een bericht binnen via een Engelse website waarin wordt gezegd dat je 5x het contact aan en uit moet zetten, daarna alles weer moet programeren via lexia en daarna moet het werken, zegt men. Hou je op de hoogte, ga er maandag direct mee aan de slag.

Oldenhage (0), 13 jaar geleden

ik herinner me eenzelfde probleem. Signaal van de schakelaars van achterkant kwamen aan op de BSI. Alleen kwam er geen signaal uit de BSI. Uiteindelijk BSI vervangen. Bij een andere Pluriel met hetzelfde probleem heb ik een druk knop gemaakt wat 1 van die kleine losse relaitjes bediend die boven de BSI hangen. (Heb je toegang tot de Citroen systemen, er is volgens mij ook een melding van)

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo mannen, sorry voor de wat late reactie, maar we hebben net sinds 2 dagen weer stroom in Christchurch, water kan nog wel 2 maand duren, maar dat is een probleem waar problemcar mij niet mee kan helpen.

Alles werkt weer, las op een engelse website dat je het contact 5x aan en uit moet zetten, heb het vervolgens gedaan, en tot mijn grote verbazing werkte alles weer, Maar weet tot op heden nog niet waarom, probeer het uit zoeken, en laat het jullie weten.

Cheers, hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.