Citroën Xsara Picasso: Achterruit en spiegelverwarming defect Xsara Picasso

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Hallo

Heb een Xsara Picasso 20 HDI van 2001 in de werkplaats.

Klacht: Acterruit verwarming en dus ook de spiegelverwarming werkt niet.

Omschrijving: Als je de schakelaar op het bedieningspaneel van de kachel en airco etc bedient dan gaat de verwarming aan (klikkend relais in de BSi) en meteen weer uit. Verklikkerlampje in het display gaat dan ook aan en meteen weer uit. Verwijder ik de betreffende zekering uit de BSi (C geloof ik, 1 van de 6) dan gebeurt hetzelfde alleen klikt het relais niet meer.

De BSi is intussen vervangen omdat deze erg veel corrosie op de printplaat had. Geen resultaat. Display/airco bediening reeds vervangen voor een gebruikt exemplaar, wederom geen effect.

De boeken er op na geplozen. Het systeem werkt als volgt. Als de schakelaar bedient wordt bepaalt de BSi aan de hand van een aantal factoren of de verwarming 12 minuten aan mag. Is er een facctor negatief dan gaat de verwarming maar 6 min aan ipv 12. Bijvoorbeeld als er veel verbruikers aan staan, of de laadspanning te laag is, of te hoog (15 volt).

Laadspanning is 14,4 volt. Als ik alle verbruikers die ik kan vinden aan doe geeft de auto en de laderij geen krimp, en doet de verwarming het nog steeds niet.
Geen foutmeldingen/codes. Display kan de dealer testen met de Lexia: de verlichting van de schakelaar, controlelamp verwarming aan. 1e niet goed, 2e wel.
(dus reeds vervangen)
Heb het elektrisch systeem vanaf de BSi naar de achterruit en de spiegels nagelopen en gemeten, de weerstand van de achterruit en de spiegelelementen ook. Alles correct.


Is er iemand die nog een idee heeft? Klant legt zich er bij neer, maar ik niet.

Anne
citrofiel.nl

Anne441

Geplaatst door Anne441 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

bij de dealer kan je een test doen door het betreffende onderdeel aan te sturen zodat je kan zien of dat gedeelte goed en of dit op juiste manier werkt
is of dat je terug moet naar b.v. de verwarmingsunit waar misschien de fout kan zitten
of het zit mogelijk in het contactslot maar door dingen uit te sluiten kom je tot een eindresultaat

Anne441 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Anne441 weer terug.

Later heb ik het contactslot vervangen om een andere reden (kachelaanjager weigerde geloof ik) alles functioneerde weer en ik was nu erg benieuwd of de achterruitverwarming etc het nu ook weer deed! Niet dus, dit probleem is gebleven.

Tot nu toe is het probleem nog niet opgelost, eigenaar vindt het wel goed zo, geen kosten meer.

Ik denk dat de dynamo dan toch de oorzaak zou moeten zijn.


Iemand nog zoiets bij de hand gehad? Waarschijnlijk ruil ik deze Picasso tzt in en heb dus het probleem zelf in huis......

Groet
Anne

citrofiel.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.