Citroën C4: Achteruitrijlicht C4 1.6

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Achteruitrijlicht van C4 gaat heel even aan als je de auto in de achter uit zet, blijft niet branden. Stekkertje van de schakelaar er af gehaald en de contacten doorverbonden.
Het licht gaat na het starten even aan en gaat dan weer uit, blijft niet branden.
Zit er mogelijk een relais tussen schakelaar en lamp of is het een ander probleem.

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Deze lamp is niet echt een groot stroom verbruiker. Dus geen relais. Mogelijk is ergens een draadbreuk of is het lampje zelf kapot aan het gaan. Koud werk het wel. maar eenmaal opgewarmd werk het niet.

Pakreel (0), 8 jaar geleden

Na veel gezoek in het achterlicht unit waar het licht in knipperde, niets gevonden.
Nieuwe achteruitrijlicht schakelaar gemonteerd, van boven af moet je deze losdraaien, nog steeds hetzelfde. Gelukkig zijn deze schakelaars goedkoop, minder dan 2 tientjes
Daarna maar in ander achterlicht unit de lampjes nagelopen. Daar blijkt ook een lamp te zitten voor het achteruitrijlicht en deze werkte niet. Na vervanging van deze lamp was het probleem verholpen.
Je moet het maar weten.

Pakreel (0), 8 jaar geleden

Je moet in allebei de achterlicht units werkende achteruit rij lampjes hebben want anders brand de andere ook niet. Overigens in mijn vorige bericht staat dit vermeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.