Citroën C4 Picasso: Automatische versnellinsbak / reactie probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1997cm3

Beste auto liefhebbers,

Wij zijn in het bezit van een Citroen C4 Picasso, bouwjaar 2007, 1999cm3, 4 cilinder, 103Kw/140Pk, (automaat, stuurhandel en stuurflippers) met zo'n 93.000km op de teller.
Nu ondervinden wij de laatste tijd veel hinder van het volgende:

1) Tijdens het rijden komt het wel eens voor dat de automatische versnellingsbak vanuit z'n versnelling, plots in z'n 1e versnelling schiet, of bij het optrekken voor een stopstreep of verkeerslicht, in zijn 1e versnelling blijft staan en dus niet doorschakelt. Omdat er op zo'n moment niet met de auto te rijden valt, zijn wij genoodzaakt de auto langs de kant te zetten en het contact uit te zetten. Na enkele minuten, nadat we de auto opnieuw gestart hebben, is het probleem tijdelijk verholpen. Dat de versnellingsbak plotseling niet doorschakelt vanuit-, of terugschakelt naar de eerste versnelling, geeft een onveilig rijgevoel.
Soms staat de versnellingsbak in een versnelling en is deze er bijna niet uit te krijgen, ondanks na het losnemen van de accupolen.

2*) Inhalen van voertuigen en/of het oprijden van een kruising, zorgt voor gevaarlijke situaties doordat de auto, automatische versnellingsbak, als het ware, eerst moet nadenken wat hij moet doen voordat hij tot actie overgaat.
Op het moment dat de bestuurder het gaspedaal naar beneden drukt om te gaan inhalen/versnellen, blijft de auto "op zijn plaats". Na enkele seconden reageert de "auto" en rijdt soms dan met "piepende banden" weg.

Is dit probleem een kwestie van "software upgrade" of is dit een versnellingsbak probleem en/of gaat dit grapje ons veel geld kosten?

Wie kan ons vertellen wat het probleem is en wat we het beste kunnen doen.
In verband met mindervaliditeit, zijn wij erg afhankelijk van deze auto.

Dank jullie wel!

Heb trouwens nog iets gevonden op het internet.

* "(Bron: Autoweek) De gerobotiseerde handbak doet z’n werk zo overdreven traag dat het bijna lachwekkend wordt wanneer je hoofd eerst naar voren knikt door het ontkoppelen en daarna weer terug achterover kantelt wanneer de voorwaartse versnelling eindelijk doorzet. En soms is die traagheid zelfs bijna gevaarlijk als je even snel een klein sprintje moet trekken en de bak eerst nog uitgebreid de tijd neemt om te bedenken in welk verzet dat het beste kan gebeuren. Het scheelt iets als je de bak handmatig bedient, maar dan schiet je ons inziens toch echt aan het doel van de automaat voorbij: Testrapport, Citroën Grand C4 Picasso 1.6 THP Ligne Business (2009)".

michel20

Geplaatst door michel20 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

Deze problemen hadden al vele jaren geleden opgelost moeten zijn
Updaten software versnellingsbak en motor en eventueel opnieuw inleren om probleemloos te rijden
Geheel probleemloos is het systeem niet maar wel aanvaardbaar

michel20 (0), 8 jaar geleden

Hoi Andreas08,

Bedankt voor je reactie.
Ik zal binnenkort contact opnemen met de dealer om te vragen wat de kosten zullen zijn en een afspraak te maken.

Met vriendelijke groet,

Michel.

Jeannijhuis (0), 7 jaar geleden

Ik heb nu vergelijkbare problemen met mijn C4GP. Het is zelfs zo dat hij soms helemaal niets doet en de andere keer hem in de achteruit zet terwijl hij in de eerste gezet is. Het is gewoon gevaarlijk. Nu geven ze aan dat er een nieuwe computer in moet. Kosten ruin €800,= maar ze kunnen geen garantie geven. Mijn auto heeft in het verleden, bij de vorige eigenaar, ook al problemen gegeven die vergelijkbaar waren. De auto heeft nu 150000 km gelopen en is van 2007. Volgens mij hebben veel meer eigenaren met dezelfde auto veel problemen met de versnellingsbak.

Wat is jullie ervaring en wat was daar de oplossing op.

vr. Gr. jean Nijhuis

philippe - brugge (0), 7 jaar geleden

Citroen c4 automaat gehad. Na korte tijd begon wagen in zgn 1ste versnelling (bij aanzetten dus) te stotteren. Naar garage. Computer uitgelezen en gereset. Zeker 5 - 6 x zelfde probleem gehad. Telkens 175 euro voor probleem dat bij Citroen ligt. Een rommel-
bak eerste klas. Met volle enthousiasme citroen weggedaan. Nieuwe wagen gekocht ( GEEN Citroen meer !!!!!!!) met perfekte automaat. Een droom van een wagen. Voor mij nooit meer een Citroen.

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Je kunt de software laten updaten en de bak opnieuw inleren.
Maar het blijft een gerobotiseerde bak en daar zit vertraging in en hij kiest niet altijd het juiste moment om te gaan schakelen.
Het was het goedkopere alternatief t.o.v de koppelomvormer automaat.
Het schakel gedrag zal nooit perfect worden met deze bak,maar het kan wel aanvaardbaar gemaakt worden.

michel20 (0), 7 jaar geleden

We hebben inderdaad de software laten updaten en de bak opnieuw laten inleren, kosten 94,00 euro, per keer, bij een officiële Citroen dealer .
Het heeft inderdaad, zoals Philippe ook al aangeeft, niets uitgehaald.
Natuurlijk kan er van alles aan gedaan worden, wat op zich veel kosten met zich meebrengt, maar verder ook alleen garantie biedt tot aan de voordeur.

De versnellingsbak blijft een strontbak, ook voor ons geen auto (Citroen) meer met een gerobotiseerde versnellingsbak.
Het is jammer dat Citroen ooit van dit soort versnellingsbakken heeft geleverd. Op zich is de auto een zeer fijne auto, die wij, gezien zijn
comfort, hoge zit, weinig blinde hoeken, hoge/ruime voorruit, ruime kofferbak, nog niet in ander betaalbare merken hebben teruggezien.

Ook wij zijn nu van plan de citroen van de hand te doen.

Ik denk dat de reacties op deze forum voldoende zegt over de Citroen C4 Picasso automaat ... dus wees gewaarschuwd!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.