Citroën C4 Coupe: Storing Emmissiesysteem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik stond afgelopen zaterdag stil voor een stoplicht, waarna een melding op mijn dashboard verscheen "storing emissiesysteem" met als gevolg dat de motor afsloeg. Na flink gas geven kon ik toch weer schokkerig optrekken. Vervolgens na 100 meter nergens meer last van. Dag erna motor weer gestart, en weg melding. De BSI is in Juni nog vervangen (alsmede lambdasonde, bougies, bobine) dus dit kan het niet zijn, maar vreemd is het wel dat zo'n computer ook aan z'n eigen melding twijfelt. Ter info, de auto heeft er zo'n 180000 km opzitten, maar altijd goed onderhouden.

Nu verscheen de melding vanmorgen weer en het starten van de motor ging niet van harte (na 4x kreeg ik hem gestart). Op snelweg wel de 1e paar km wat moeite gehad maar na 1km reedt ie weer als een zonnetje. Straks maar weer eens kijken of ie wil starten...

Is dit de EGR klep (volgens mij nog niet vervangen) of iets anders?

Grtn

pimmid

Geplaatst door pimmid (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je wilt weten wat het is, moet je de auto laten uitlezen.
Anders is het gokken en dat kan heel duur worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.