Citroën Saxo: Af en toe afslaan Citroen Saxo 1.4 VTS (KFX motor)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 KFX

Ik heb een Saxo 1.4 VTS van bouwjaar 1999. De auto slaat regelmatig af als je tijdens het afremmen voor een kruising de koppeling intrapt. Na het starten of koppeling op laten komen slaat de motor zonder problemen weer aan. Ik de auto al uit laten lezen bij de dealer, maar deze kon geen problemen vinden. Ik heb de bobine en bobine stiften al laten vervangen. Ook de inlaatluchtdruksensor en luchttemperatuursensor zijn al vervangen.
Maar dit mocht niet baten. Wel loopt de motor beter en trekt feller op. Maar de motor slaat soms nog steeds af.
In andere berichten wordt ook veel geschreven over de koelvloeistof temperatuursensor. Ik deze doorgemeten, en geeft de juiste waarden door. Ook als ik de stekker los trek, dan reageert de motor hier direct op.
Kan iemand mij verder helpen met dit probleem? Er zijn namelijk meer mensen die problemen hebben gehad met dit type motor. Alvast bedankt!

Don2347

Geplaatst door Don2347 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

PSAturbo (0), 17 jaar geleden

Hoi Don, ik heb een dergelijk probleem ook weleens gehad met een Saxo van dit type. Probleem was toen als ik het me goed herinner de gaskleppositiesensor. Misschien ook eens je massakabels controleren voor de zekerheid? Die willen ook nogal eens ellende veroorzaken is mijn ervaring.

Boilers (0), 14 jaar geleden

Hoi,
ik heb het zelfde probleem gehad met mijn Saxo VTS 1.6i 8v bouwjaar 2000. Wat ze dachten wat het was, Bobine i.v.m. vuil omdat dit veel vaker voorkomt bij peugeot en citroen. Na deze vervangen te hebben dacht ik dat het probleem opgelost was. Maar!! nog geen 3 weken later stoterde en haperde de motor bij het optrekken met een warme motor!!. Ik kon op dat moment niks meer doen. Na nader onderzoek naar het probleem was dat de Lamdazonde kapot was maar dat kon niet de oorzaak zijn. Op een gegeven moment ben zijn we er dan uit eindelijk achter gekomen. Bij mijn motor lag het aan de toerentalsensor. Na de orginele sensor te vervangen voor een ander originele sensor was gelukkig het probleem opgelost. Nu loopt mijn VTS weer als een zonnetje na een tijdje kopzorgen.
ik hoop dat ik met mijn oplossing andere mensen veel zoek en zorgen kan verhelpen.

[quote=Don2347]Ik heb een Saxo 1.4 VTS van bouwjaar 1999. De auto slaat regelmatig af als je tijdens het afremmen voor een kruising de koppeling intrapt. Na het starten of koppeling op laten komen slaat de motor zonder problemen weer aan. Ik de auto al uit laten lezen bij de dealer, maar deze kon geen problemen vinden. Ik heb de bobine en bobine stiften al laten vervangen. Ook de inlaatluchtdruksensor en luchttemperatuursensor zijn al vervangen.
Maar dit mocht niet baten. Wel loopt de motor beter en trekt feller op. Maar de motor slaat soms nog steeds af.
In andere berichten wordt ook veel geschreven over de koelvloeistof temperatuursensor. Ik deze doorgemeten, en geeft de juiste waarden door. Ook als ik de stekker los trek, dan reageert de motor hier direct op.
Kan iemand mij verder helpen met dit probleem? Er zijn namelijk meer mensen die problemen hebben gehad met dit type motor. Alvast bedankt![/quote]

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zal ondertussen wel opgelost zijn, of de auto is verkocht. Dit probleem is meer dan 3 jaar oud.

Treb (0), 14 jaar geleden

Misschien horen we van Don dan nu toch nog de oorzaak ;)

Boilers (0), 14 jaar geleden

Snap ik! misschien voor mensen die de forum bekijken met het zelfde probleem? Dit probleem komt vaak voor bij citroen saxo.

[quote=Treb]Misschien horen we van Don dan nu toch nog de oorzaak ;)[/quote]

Badassberetta (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb een citroen xsara 1.4 kfx 1998 die het zelfde probleem gaf. Eerst de bougies en bougie kabels vernieuwd. Daarna nog gasklephuis gereinigd en dergelijke. Totdat ik het berichtje van de toerentalsensor las, ik kan me herinneren dat dit probleem vaak voor komt bij renault dus erg geloofwaardig. Ik ga het vandaag proberen te repareren. Alvast bedankt dat je ook op verouderde forum reageerd want een probleem verjaard meestal niet. Als het de oplossing was dan laat ik het weten.

Badassberetta (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb de toerentalsensor ondertussen vernieuwd maar hij slaat nog steeds zomaar af. In de zomer is het erger. Ook heb ik een poreuze slang bij de benzinepomp vervangen. Als hij afslaat dan kan ik hem eigenlijk meteen weer starten. Nu het wat minder warm is houdt hij alleen soms wat in. Ik ga nog proberen om de bobine te vervangen door een 2ehandse. Heeft iemand nog ideeën? Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.