Citroën Saxo: Geen controle meer in bocht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hoi,

Wie kan mij helpen?? Gisteren reed ik in een vrij scherpe bocht... Heb geen idee of ik nu iets verkeerd deed bij het schakelen ofzo (de weg was ook een beetje glad, nieuw wegdek) , maar de hele auto gleed ineens schuin over de weg..
Nu hoor ik ook tijdens het rijden een soort gebrom.. Zijn dit mijn wiellagers?
Wie kan mij helpen?

Groetjes,
Floor

Floor79

Geplaatst door Floor79 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waar begon het uitbreken,Floor,voor of achter? Gaf je gas of gas los? Droog of nat wegdek. Als je een bocht maakt is dan het bromgeluid anders? Grtn.Ad

Floor79 (0), 17 jaar geleden

Hoi Ad,

Het begon aan de achterkant.. Het ging allemaal zo snel eigenlijk.. (mijn auto vloog echt ineens de bocht uit... ik in paniek en tegengestuurd.. )
Het leek wel of mij stuur overstuurde ofzo... en niet in een lijn met mijn banden opereerde.... Het wegdek was nat, dus daar kan het ook aan gelegen hebben... En volgens mij gaf ik gas bij... doe je meestal in een bocht toch om hem weer recht te trekken...weet het niet, maar ben nu echt wel bang om normaal door een bocht te gaan... mag blij zijn dat ik nergens tegenaan geknald ben...
Het brommen klinkt niet anders als ik in een bocht rij volgens mij.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het voor het eerst gaat regenen na een (lange) droge periode wordt het wegdek een tijdje glad. Velen zijn daardoor al voor gaats gegaan. Ik denk dat je een snelheidsfout gemaakt hebt. Het brommen kan duiden op een defect voorwiellager.
Grtn. Ad.

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
En controleer voor de zekerheid je bandenspanning.
Groet,
Bert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.