Citroën Saxo: ax met saxo 16v motor start niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu5jp4 1600 16v

Ik heb een Saxo 16v motor in mijn AX gebouwd die helaas niet meer start. De laatste keren toen ie het nog deed viel hij al uit bij warme motor, en wilde pas weer starten na uren afkoelen. Inmiddels slaat de auto niet meer aan, er is geen vonk. Inmiddels heb ik de bobine voor een nieuwe vervangen, evenals de klep luchtregeling stationair toerental. Geen resultaat... bdp en koelvloeistoftemp sensor vervangen door gebruikte exemplaren, ecu na laten meten, bedrading en relais nagemeten, maar geen problemen gevonden. De kabelboom is zelfgemaakt, volgens het schema van het programma Autodata. Helaas heb ik geen diagnose-aansluiting... iemand een idee waar ik verder zou kunnen zoeken?

peterax16v

Geplaatst door peterax16v (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kakanox (0), 17 jaar geleden

Peter, ik hier?! ;)

Ik heb maar één ding voor je om te "checken": Hoe warm wordt het onder je motorkap? Mila heeft hier nl. problemen mee gehad, ECU (MegaSquirt) in storing ivm temperatuur..

Anders gewoon een diagnose-aansluiting aanleggen, dat is wel het makkelijkste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.