Citroën C5: af en toe niet aanslaan C5 II 2.0 hdi 16v 138 pk

Bouwjaar: 2005

de auto heeft het volgende probleem. hij slaat af en toe niet aan
wacht je dan iets van 15 minuten en probeer je het dan, dan start hij wel zonder problemen. dit heeft hij niet elke keer soms gaat het een week goed en de andere keer weer elke dag.
heeft er iemand een ideetje
dit type motor heeft geen opvoerpomp meer in de tank

ywcit

Geplaatst door ywcit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Simon10906 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maakt het uit hoelang de auto stilstaat? Doet het zich alleen warm of koud voor?
Foutcodes?

ywcit (0) PRO, 18 jaar geleden

het doet zich voor als de auto een hele nacht gestaan heeft dus bij koude motor. maar hoe warmer de buiten temp. hoe vaker het probleem zich voor doet. wanneer je hem start loopt hij twee tellen en valt uit en dan is hij niet meer aan de gang te krijgen behalve als je iets van een kwartier wacht. als je nu tijdens het starten en dat hij die twee tellen loopt met je gaspedaal gaat spelen blijft hij op een gegeven moment wel lopen.
de computer heeft geen foutcodes op geslagen

Simon10906 (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk eens na over de aanvoer forceren om diagnose te stellen. Dus als je overdruk op de HD pomp zet voor het starten van de auto, of hij dan consequent wel goed aanslaat en blijft lopen.
Hiermee bewijs je dan enigzins dat het danwel in de brandstofaanvoer, of in de HD pomp zit.

wullumpie (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer eens , wanneer de auto weer een tijdje heeft stilgestaan de brandstof met het knijpbalgje op te pompen, en dan kijken of hij goed werkt. is het dan goed, bekijk dan de tankbeluchting eens.

ywcit (0) PRO, 18 jaar geleden

het probleem was dat het terugslagklepje in het knijpbalgje niet werkte waardoor de brandstof snachts terug de tank in liep. nu hebben we een extra terugslagklepje gemonteerd en probleem is nu al twee weken weg gebleven. nog bedankt voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.