Citroën C5: Venster kofferklep gaat niet meer open (break)

Bouwjaar: 2005

Hoi,

Ik heb hier een C5 waarvan het raam van de kofferklep niet meer kan geopend worden.

Ik heb de microschakelaar reeds uitgemeten en deze werkt prima, als ik via de D-stijl stroom zet op de 2 draden van de servo gaat ze wel open.

Ik heb eveneens de draden uitgemeten naar de stekker van de microschakelaar en daar is het eigenaardige dat de beide draden slechts doormeten op 1 contact van de stekker.

Heeft iemand al problemen gekent met het raam van de kofferklep?

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie

dupl-u-409-5dd1471694971+France

Geplaatst door dupl-u-409-5dd1471694971+France (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dupl-u-409-5dd1471694971+France (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost, waar de contacten links aan het raam zijn gehecht was het slechte contact.

Peter8749 (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Ik heb het zelfde probleem. Kun je mij misschiem uitleggen waar ik die contacten kan vinden. Ik kan mijn raam dus niet opendoen.
BVD.

Gerard3545 (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Ik heb ook het zelfde probleem met het raam van de kofferklep. Deze gaat dus niet open. Van de Citroen dealer begreep ik dat dit een bekend probleem is dat volgens hun opgelost wordt door een compleet nieuw raam te laten plaatsen (800,= euro). Dit lijkt mij eerlijk gezegd meer de botte bijl methode. Kan iemand mij een oplossing geven dat simpeler en goedkoper is??
Bijvoorbaat hartelijk dank,

dupl-u-409-5dd1471694971+France (0), 18 jaar geleden

Hallo,

sorry Peter dat ik zo laattijdig antwoord geef maar verblijf veel in het buitenland waar ik amper op internet kan.

Het probleem zit in het zwarte blokje op het raam links, dit kan men niet demonteren daar het is geplakt. Ik heb tussen het raam en het zwarte blokje voorzichtig een fijne schroevendraaier tussen gestoken en het zo lichtjes van het raam verwijderd, dit zodat ik verder kon uittesten. Het probleem is dat via dat blokje geleiders in het raam liggen naar het slot wat onmogelijk te herstellen valt hoe het zou moeten. De enige oplossing is van het blokje een elektriciteitsdraad te leggen naar het slot, de draaddikte is voldoende met een 0,75 of zelf een 0,5. Aan het blokje soldeer je de draad vast net hetzelfde aan het slot, het enige probleem is dat ik niet meer weet welk contact het aan het blokje was en welke draadkleur aan het slot. Als ik me niet vergis was het een zwarte met een kleine rode streep in maar ben niet zeker.
Indien jullie een digitaal toestel zouden hebben mail me dan een foto door van de contacten die je ziet als je het blokje wat heb losgemaakt en eveneens van de draadkleuren v/h slot. Mijn mail is france@cote.azur.fr
De overbruggingsdraad heb ik met loctide vastgekleeft op de zwarte strook van het raam (mooi recht en op ongeveer 2cm van de boord, dit is via buiten niet zichtbaar en via binnenin nauwelijks daar hij net naast de dichting komt).

Dit was de enige oplossing om er beterprijs vanaf te komen, alles werkt nog steeds prima en heb toch nog steeds een 900 euro extra op zak.

Hopelijk krijg je kop aan mijn schrijven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.