Citroën zx 14i: af en toe niet aanspringen motor (ontsteking werkt dan niet)

Bouwjaar: 1994

Om dit probleem te tackelen heb ik al het volgende gedaan: accu door laten meten; deze was goed. Bruine gecombineerde relais (voor brandstofpomp + ontsteking vervangen; dit was ook niet de oplossing. Recent hoogspanningsmodule vervangen; even afwachten of dit de oplossing is. Verder is mij aangeraden de bovenste dodepunt sensor te vervangen als volgende mogelijke oorzaak van het het tijdelijk tijdens de start niet functioneren van de ontsteking. Een paar vragen:

Heeft een ZX 14i een bdp-sensor ? en zo ja: waar is deze te vinden ?
De zwarte sensor aan de voorzijde van het koppelingshuis is ogenschijnlijk wel tegen de bobine geklikt, maar verder niet aangesloten. Wie weet waar deze sensor wel voor is ?

Nog meer tips waarom de ontsteking het alleen tijdens het starten niet doet ? Als de motor loopt, blijft hij gewoon lopen; valt dus nooit uit tijdens het rijden.

Alvast bedankt voor jullie reakties.

Henk-Jan4428

Geplaatst door Henk-Jan4428 , lid sinds 19 jaar geleden

6 Reacties

j.romijn PRO, 17 jaar geleden

Hallo HJ een 1.4 heeft geen bdp sensor volgens het schema.Als hij moeilijk start heeft hij misschien wel een rotte accu of een te zwaar lopende startmotor waardoor er geen stroom overblijft om te starten groetjes John.

Paulus8636 PRO, 17 jaar geleden

Startmotor versleten. Dan geeft hij een sterk stoorsignaal op het signaal van de BDP sensor waardoor de vonk wegvalt.
Gr.
Paul

Henk-Jan4428, 17 jaar geleden

Heeft een '94 ZX 14i nou wel of niet een BDP-sensor ? Zo te zien gewoon ontsteking met hall-element, rotor en verdelerkap. BDP lijkt dus niet nodig/aanwezig. Waar in de zwarte sensor aan voorkant motorblok voor; diagnose sensor ?

Paulus8636 PRO, 17 jaar geleden

Durf het niet te zeggen. De ZX 1,8i waar ik dit probleem had, had er wel een.
Gr.
Paul

Pluriel, 17 jaar geleden

Ik denk dat het probleem in de bobine zit. Vervang die eens. Een ander iets kunnen gecorrodeerde stekkers van de ontsteking of ECU zijn. Tot slot kun je ook nog eens de massapunten nalopen.
1.4 heeft inderdaad geen BDP-sensor, vanaf 1.6 wel.

Henk-Jan4428, 17 jaar geleden

Auto lijkt nu in orde na vervangen van de module op de ontsteking; start nu wel weer iedere keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.