Citroën Zx: motor slaat steeds af bij terugschakelen of vertragen

Bouwjaar: 2005

hoi,


ik heb een zx avorias 1.6 uit ,97 175000km
enkele keren per maand, is er geen land mee te bezeilen,
slaat steeds af als je de koppeling intrapt en dus het toerental zakt, kan wel meteen weer starten, maar is gevaarlijk zo doordat je stuurbekrachtiging weg valt ( lastig voor me meisie)
vreemde is dat dit dus maar zelden is en dan heb je de hele dag last ervan, verder best goede auto, maar beetje slappe motor wel op toeren houden zeg!!

hans3954

Geplaatst door hans3954 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

Pluriel, 15 jaar geleden

Maak de stappenmotor eens schoon. Zit waarschijnlijk veel koolaanslag op, waardoor het stiftje niet goed schuift. De stappenmotor zit ergens met twee boutjes rond je luchtinlaat geschroefd.
http://xantiaclub.net/onderhoud/stappenm...">

hans3954, 15 jaar geleden

ik denk dat het de stappen motor is, als de kachel hoog staat bij koude motor is het erger, maar deze foto, klopt niet met mijn type motor is anders, ik heb een 1.6 ,97. in boekje staat niet voor nederland, maar is wel hollandse auto

hans3954, 15 jaar geleden

En wie weet wat dat tikkende geluid is linksvoor in het dashbord, onder vooruit, is dat een schakelaar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.