Citroën C4 PICASSO: Afstandsbediening centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2008, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste Forum Leden,

Wellicht kan iemand mij helpen met het volgende kleine maar zeer vervelend probleem.

Wij zijn net terug van een korte reis door Bretagne. Daar gaf de auto (Citroën C4 Grand Picasso 2008) de melding dat de batterij van de AB van de centrale deurvergrendeling zwak was en vervangen moest worden. Ik heb de handleiding erbij gepakt om te kijken hoe dat in zijn werk ging en vervolgens naar de eerste de beste Carrefour gereden voor de juiste batterij. Deze vervangen en omdat hij niet direct werkte volgens aanwijzingen uit handleiding de AB opnieuw in leren.
Daarna heeft de AB het één keer op afstand gedaan waardoor ik dacht dat het weer werkte. De volgende ochtend kwam ik weer bij de auto maar wat ik ook in drukte op de AB niks deed het. Dus dan maar met de sleutel de auto ontgrendeld.
en omdat we iets gingen bezoeken een zorg voor later. Bij terugkomst maar weer eens opnieuw inleren maar tergeefs wat ik ook probeerde de AB doet het niet meer op afstand zelfs niet met weer een nieuwe batterij (het was een verpakking van twee). Wat nu het vreemde is, is dat de AB het wel doet als de sleutel in het contact zit of heel dicht bij het contact in de buurt komt, max 1 cm afstand.
Ben vervolgens naar de plaatselijke Citroën specialist geweest en in mijn beste Frans het probleem voor gelegd. Volgens de specialist zat het probleem in de ontvanger die volgens hem bij de linker spiegel zit. En als hij het probleem op moest lossen daar ongeveer 3 uur de tijd voor nodig had.
Ik ben hier niet op ingegaan omdat ik, zo eigenwijs als ik ben, er niet van overtuigd ben dat het probleem in de ontvanger zit. Ik denk dit omdat de AB het gedaan heeft tot het moment van vervangen van de batterij en zelfs één keer na vervangen. Mijn idee is dat er in de AB iets defect of los is gegaan door het vervangen van de batterij.

Maar ik ga er vanuit dat er een paar handige techneuten hier op dit forum mij er meer over kunnen vertellen.

Groet Wabke

Wabke

Geplaatst door Wabke (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.