Citroën Xantia 2.0 SX: afstandsbediening werkt soms niet !!!!!!

Bouwjaar: 1993

Beste Xantia liefhebbers,

Ik heb iets vreemds aan de hand met mijn afstandsbediening.
Normaal als ik bij de auto aankom dan duw ik op de afstandsbediening en gaat mijn deurslot open, en heb ik 15 sec. de tijd om de auto te starten voordat de startonderbreker weer actief wordt.
Het is geen orgineel afstandbediening( sleutel) maar een zwart kastje met rode druk knop.

Nu werkt bovenstaande dus niet, zowel de deurslot als de startonderbreker reageert niet. Ik heb 2 afstandbedieningen, dus daar ligt het niet aan, echter........
De enige manier wat werkt is dat ik de auto op contact moet zette, dan op de afstanbediening wel de startonderbreker uit krijg en vervolgens de auto kan starten.

Als ik dan uit stap en op de afstanbediening klik werkt alles...zelfs na 5 minuten werkt het nog, maar als ik na een kwartier weer aankom werkt niks meer en moet ik dus bovengenoemde handelingen uitvoeren wil ik de auto kunnen starten.
De ontvanger in de plafond heb ik al gecontroleerd, die is een orde.
Soms gaat het dagen goed en dan opeens weigert het weer.
Nu zit ik te denken aan een slechte contact van een relais of iets met mijn stuurslot. Iemand een idee waar ik het moet zoeken???

Alvast bedankt voor jullie reacties,

skylap

Geplaatst door skylap (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

je hebt geen probleem met je xantia ,maar met je alarm.Als je een afstandbediening heb met 1 grote rode knop in het midden kun je de unit even opzoeken.zal ergens onder het dashboard liggen. zit een luikje op die eraf kan. haal die even los.Dan zie je een schakelaar zitten beweeg die maar eens naar de andere kant druk een paar keer op je rode knop en beweeg hem dan eens terug( naar z'n orginele positie.Wil wel eens helpen al tijdelijke oplossing. Deze alarmen hebben zaker van dit soort problemen, meestal haal ik ze er gelijk uit als ik dit tegenkom.
Als alle draden zijn aangeloten blijft er een draad over als je deze aan maasa legt gaat hij er ook vanaf ( deze draad word er ook nog wel eens afgeknipt)

succes michael

skylap (0), 19 jaar geleden

Hoi Michael,

Ik heb eens onder de dashbord gezocht maar kon niks vinden wat op jou verwijzing lijkt.Nu is mijn vraag van hoe groot is ongeveer die unit?Lijkt dat op een relais? en dat luikje waar je het over hebbt? is dat het luikje van de unit of bedoel je met dat luikje, het klepje onder de dashbord om bij de zekeringen te komen?

Alvast weer bedankt als je me weer wat op weg kunt helpen.

skylap

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

het is een zwarte kast van een cm of 20 bij 10. en het luikje wat open kan is ong. 4 cm vierkant.Soms is het handigste de unit te vinden door de draadjes te volgen die aan het led-lampje zitten.

succes michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.