Citroën Xantia 1.9 TD: ratelend geluid

Bouwjaar: 1997

Beste mensen,

Even een feiten relaas(je):
Ik reed een drempel over (vrij hard) en daarna begon mijn diesel heel hard te ratelen. Na tien meter stopte ik en het geluid was weg. Weer 10 meter verder en het geluid kwam weer terug. Na nogmaals gestopt te zijn en weer verder gereden te hebben was de harde ratel verdwenen, maar de dieselmotor (dieselklop), maakt nu wel een (in de hoge tonen) een harder ratelend geluid.

Na een inpectie van de onderkant, moet ik concluderen dat het motorblok de drempel zelf NIET geraakt heeft. Ook is er geen olielekkage of ander onheil te bespeuren.

Toch weet ik niet waar het hoger ratelend geluid (tractor) vandaan komt...
Sugesties...???
(1) Is de oliedruk even weggevallen en zijn daardoor de zuigers/kleppen beschadigd? (Dit vanwege het hele harde ratelend geluid van de eerste 30 meter.)
(2) Is er iets aan de hand met de kleppen of inspuiting?
(3) Multiriem? (Daar komt overigens het geluid niet vandaan.)
(4) Een maand geleden zijn de distributieriem + spanrollen + waterpomp vervangen. Zou het daarmee verband kunnen hebben?

joink

Geplaatst door joink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

joink (0), 19 jaar geleden

oeps!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.