Citroën Xantia: airbag controle lampje

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 turbo diesel

Bij mijn Xantia van 2000 gaat regelmatig het controlelampje van de airbag knipperen. Het is niet het lampje van de zijairbags. Wanneer ik tijdens het rijden het kontakt even uitzet en opnieuw start gaat het meestal uit en blijft dan verder uit. Ik ben al enkele keren naar de garage geweest waar het dan met de computer gereset wordt maar na 1á 2 maanden gaat het opnieuw knipperen. het kost telkens wel 45€ en garantie geven ze niet. Dat kan meerdere keren voorkomen zeggen ze. Ze vertellen ook niet wat de oorzaak is of hoe ze het verhelpen, wel telkens langs de kassa. weet iemand de mogelijke oorza(a)k(en) en/of hoe ik dit kan oplossen. Of is er ergens aan een schema te geraken, zodat ik het systeem kan doormeten, of op z'n minst te weten kom waar de diverse componenten zitten en deze kan controleren.
Alvast bedankt.
Jos.

jthi

Geplaatst door jthi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

bij deze oudere auto,s zit het probleem meestal in het centrale massapunt overgangsweerstand
vaak zijn de stekkerverbindingen onder de stoelen al doorgesoldeerd wat veel problemen gaf
bij deze auto zodra de weerstand boven 1 ohm komt gaat het lampje branden omdat hij dit ziet als een onderbreking bij de latere auto,s is de weerstand verhoogd naar 3 ohm waardoor dit probleem veel minder voorkomt

jthi (0), 15 jaar geleden

Waar kan ik dat centrale massapunt vinden? En waarom lopen er stekkers voor de airbag onder de zetels, de airbags zitten toch in het stuur en daschbord?

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Die zijn van de gordelspanners.

JdeP (10), 15 jaar geleden

Dit heb je nodig jos [url]http://www.xantiaclub.net/forum/[/url]

jthi (0), 13 jaar geleden

Het probleem is eindelijk opgelost. Ik ben wel nog 4x naar de garage geweest om te laten resetten maar de storing kwam telkens na enkele weken terug. Vorige maand is de bestuurderszetel eruit gehaald en onder de vloermat was er een slecht contact naar de gordelspanner. Dit was de eerste keer dat er een aanwijsbare reden gegeven werd. Hopelijk blijft de storing nu weg.

Groeten,
Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.