Citroën Xantia: Garage heeft hendel van hoogteregelaar vastgezet?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Hallo,

Ik heb gisteren een xantia gekocht, nou eigenlijk gekregen.
Het is een 93'er met 130000 op de teller. Rijdt heerlijk! Alleen merkte ik dat de hendel van de hoogteregelaar vast zat. Hij staat vast in de stand "normaal" Maar dus ook echt GOED vast! Geen beweging in te krijgen. Die hendel dus die binnen zit, bij de handrem. De vorige eigenaar zei dat de garage dat had gedaan? De reden wist ie niet.
Nou heb ik gehoord dat dit wel eens wordt gedaan om een defecte hoogteregelaar te verbergen. Kan dit? Auto komt wel gewoon omhoog als ik hem start smorgens. Wel tikt de pomp aardig lang in het begin.

Heeft iemand hier een idee waarom een garage de hendel zou vastzetten van de hoogteregeling? Kan hem zelfs niet omhoog trekken, zo vast zit het.

ksjantieja

Geplaatst door ksjantieja (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ze willen wel eens erg vast zitten heb eens de midden conlose los moeten slopen om hem weer los te krijgen ... lang tikken kan dacht ik idd de hoogte regelaar zijn, duur onderdeeltje

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Misschien overbodig, maar je moet de hendel eerst omhoogtrekken voordat ie heen en weer gaat he....

Gr. Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.