Citroën Berlingo: airco berlingo

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik vond dat mijn airco precies raar doet de laatste tijd, wagen schok zelfs bij zeer traag rijden, een brommend geluid dat binnen soms goed te horen is.
Maar koelen doet ie zeer goed.
Dus ik heb hem leeggtrokken en er kwam toch 770gr koelmedium uit.
Terug gevuld met 775gr dat ze voorschrijven via citroën maar probleem blijft.
Ik heb in een tabel vergeleken met peugeot partner en daar doen ze er minder op vanaf bouwjaar 2002 en bij citroën maken ze er blijkbaar geen verschil tussen.
Dus heb ik de airco gevuld met 600gr en werkt prima, geluid heb ik nog niet kunnen horen aangezien ik nog geen testrit gemaakt heb.
Maar wat nu eigenlijk het probleem is dat de hoge druk oploopt tot 22bar dan springen de koelventilatoren op en zakt de druk snel naar ongeveer 12bar, dan springen de ventilatoren weer uit, de druk stijgt dan vlug en terug de ventilators aan.
Volgens mij is dit niet juist, weet er iemand raad?
Alvast bedankt.

wim12229

Geplaatst door wim12229 (20) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

E. Janssens (0) PRO, 15 jaar geleden

Koelventilator werkt niet goed als airo aangaat moet koelvin gelijk in lage staand gaan daaien. Omdat er niet genoeg koeling is loopt de hoge druk op en gaat de koelvin draaien. Zit een weerstand in de buurt van de koelvin die is waarschijnlijk defect.

wim12229 (20), 15 jaar geleden

Je zou wel eens gelijk kunnen hebben, de ventilator draait niet als ik de airco aanzet.
Onder de batterij zit een module met een paar zekeringen in, ik dacht dat deze van de gloeikaarsen was e.d.
Want deze is eens los gekomen en tussen het koppelingsmechanisme geraakt.
Daardoor is er een dikke draad losgebroken, ik heb deze nog niet hersteld, ik zal dit dan maar eerst doen, die zou wel eens van de ventilator kunnen zijn.
Alvast bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.