Citroën Xantia: Airco xantia 1.8 16v op benzine 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo, mijn airco is vrij plotseling uit gevallen. De compressor werkt; het hart gaat meedraaien als ik inschakel. Ook de ventilatoren gaan draaien. Tevens zie ik in het kijkglaasje de vloeistof circuleren. Bovendien zijn de leidingen erg koud (okay dus). Er zit een soort zoem / dreuntoon aan de onderkant van het dashbord. Ik heb de bekleding bij de bijrijder weg gehaald (waar ook het interieurfilter zit) en de zoemtoon zit waar de twee aircoleidingen door het schutbord heen gaan; in het interieur dus. Weten jullie wat dat voor ding is en waar dat voor dient en of het te vervangen is zonder heel veel te hoeven uitbouwen (bijvoorbeeld het hele dashbord)?
Met dank, Marcel

mcitr.

Geplaatst door mcitr. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

het dashboard eruit is ±8 uur werk door professionals
voor hetzelfde geld is alleen de kachelmotor het probleem
een goede diagnose is het belangrijkste ga desnoods naar een garage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.