Citroën Xsara: alarm oliedruk licht op

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 - 16V

alarm oliedruk licht op.
Nochtans nieuwe olie op
Iemand dit al voorgehad?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DDE (0) PRO, 16 jaar geleden

is deze goed op peil? zijn heel gevoelig met name tijdens het rijden in bochten. het komt ook voor dat de oliedruksensor zelf defect raakt.

mvgr D

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

eigenaar heeft dit voorgehad. Wij hebben dan groot onderhoud gedaan. Nu doet hij dat af en toe. Naar mijn mening moet ik het oliecontact vervangen, want hij heeft met te weinig olie gereden en naar mijn mening te lang gewacht voor onderhoud....

DDE (0) PRO, 16 jaar geleden

als hij op peil is kun je inderdaad de sensor vervangen. welke motorcode is het eigenlijk? toevallig nfu?

Mvgr D

DDE (0) PRO, 16 jaar geleden

ow had het al gezien 6fz [quote=DDE]als hij op peil is kun je inderdaad de sensor vervangen. welke motorcode is het eigenlijk? toevallig nfu?

Mvgr D[/quote]

Mr.Volt (0) PRO, 16 jaar geleden

Hij heeft met te weinig olie gereden! Zou het dan niet eerder voor de hand liggen dat de pomp overmatig aan slijtage onderhevig is geweest? Het kan alleen de sensor zijn maar ook de pomp!

DDE (0) PRO, 16 jaar geleden

nee komt zeer zelden voor dat de oliepomp te weinig opbrengst heeft heb ik in iedergeval nog niet meegemaakt van een xsara. tikt de motor trouwens(hydr. klepstoters)? dan doen ze dus wel vaker als ze een lange tijd met te weinig olie hebben gereden
maar denk zelf ook de druksensor

Mvgr D

Mr.Volt (0) PRO, 16 jaar geleden

Het was maar een hint DDE, alles in die lijn ligt voor de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.