Citroën Xsara: Ruitenwissers voor stoppen spontaan.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6l

Goedendag heren monteurs/professionals,

Met een Citroen Picasso heb ik het volgende probleem: De ruitenwissers vóór stoppen vaak midden op de ruit, het maakt dan niet uit welke stand de hendel staat. Verandert de klant de stand, ander commando dus, van de hendel dan gaan de wissers weer even door! Al een andere schakelaar, zo'n com-schakelaar net als in Peugeot 307, geprobeerd maar dit was niet de oplossing.
Auto is al naar dealer geweest maar daar konden ze er eigenlijk niets mee, wie heeft dit probleem ook ooit eens meegemaakt en/of weet welk onderdeel de klacht veroorzaakt.

Alvast bedankt voor reacties,

Groeten van Teun

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

lupo (0) PRO, 16 jaar geleden

com 2000 stuurt bsi aan, die stuurt wissermotor aan en wissermotor moet zelfstandig zijn "slag" afmaken, doet hij dat niet goed dan blijft de wissermotor over.

runtoteun (0) PRO, 16 jaar geleden

Klinkt natuurlijk heel erg voor de hand liggend maar ik zou het graag zeker willen weten, het zal waarschijnlijk een kwestie van proberen zijn. Ik ga met de klant overleggen en een andere motor moeten regelen en een bericht geven als het hiermee wellicht opgelost is.

Groeten

Grietje (0) PRO, 16 jaar geleden

U zei ... goedendag HEREN monteurs.... Excuseer er zijn ook goede vrouwen monteurs.
Ik zal u helpen... al ben ik dan geen HEER ! Als een ruitenveger midden in de ruit stopt dan is het de wissermotor die je moet vervangen. Een veger moet altijd uit zichzelf terugkomen (heeft te maken met het nokje in zijn eindstand dat de spanning doet wegvallen)
Veel succes

seppe007 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad griet dat is de enige oplossing. En ons griet moet je niet onderschatten heren.

runtoteun (0) PRO, 16 jaar geleden

Goedenmiddag heren en natuurlijk ook dames automonteurs, mijn excuses Griet.

De ruitenwissermotor is afgelopen woensdag 10 okt. vervangen en de klacht heeft zich niet meer voorgedaan!
Probleem is opgelost en hierbij bedank ik voor jullie reacties.

Groeten van Teun van der Heijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.