Citroën Bx: alarmlichtje van remmen gaan steeds aan en uit.

Bouwjaar: 1993

Ik rij een antraciete bx 1.6 TGI uit 1993 met 229000 km op de teller vind het een geweldige auto,maar ik heb na 20000 km en paar kleine probleempjes;

*Alarmlichtje van remmen gaat steeds aan en uit,ik heb de hydrolische vloeistof bijgevuld na dat ik de remmenblokken heb vervangen en sinsdien gaat het stoplampje en remmensymbooltje steeds branden,eerst alleen wanneer ik naar rechts stuur en nu(2 maanden later bijna pernament),

Eerst dacht ik dat het mischien de sensoren waren in mijn remblokjes, die had ik namelijk met het vervangen van mijn remblokjes er op gedaan,maar deze heb ik er wer af gehaald maar de lampjes knipperen nog steeds!.
Als ik start gaan ze aan (als controle) ,maar zoals het hoort gaan ze weer uit na een paar seconden,maar onder het rijden gaan ze weer knipperen!
De remmen doen het echt geweldig ik sta echt snel stil dus daar is ook geen probleem mee,als ik de vering op zijn hoogst doe branden ze pernament/op de rijhoogte dan knipperen ze.

*Mijn verwarmings radiateurtje knalde plotseling uit elkaar en de koelvloeistof vloog de collega op de benen(was echt een te gekke ervaring!!!)
Na wat research de leiding erheen en de retourleiding aan elkaar verboden met een stukje buis,maar nu heb ik geen verwarming meer hoe los ik dit op???

Moet ik het gehele dashboard eruit halen of kan dit anders opgelost worden??

Ik hoop dat er iemand is die mij advies kan geven want ik wil deze auto niet kwijt daar rijd hij te goed voor.

timrazer

Geplaatst door timrazer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Kabels naar je voorwielen controleren, desnoods vernieuwen.
Kachelradiateur kan je vervangen vanaf de rechter zijkant, moet je wel even de beide dashboardkastjes demonteren.
Jan

buzzin (0), 18 jaar geleden

Mijn 'nieuwe' mazda 121 had Exact het zelfde probleem, alles nagelopen, blijk dat het sensortje bovenop het reservoir van mijn remvloeistof wat gammel is geworden...gewoon even net iets te veel vloeistof in gedaan (klein beetje maar hoor). en voila, lampje blijft uit. Is misschien het proberen waard? (met andere woorden, de sensor testen/voor de gek houden)
Verder ben ik niet bekend met de bx, dus helaas kan ik je niet helpen met de verwarming

timrazer (0), 18 jaar geleden

Het waren inderdaad mijn kabels,kortsluiting waar alle kabels samen komen ten hoogte van mijn accu.Mijn radiateur ben ik nog niet aan toe gekomen maar als het dashboard er niet helemaal uit moet ben ik echt blij!!

bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.