Citroën Berlingo: Alleen een tik bij het starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,

Mijn Berlingo start niet. bij het omdraaien van de sleutel hoor ik alleen een 'tik'. Omdat ik dacht aan de accu heb ik die vorige week vervangen. Maar dat is het dus niet. Met startkabels krijg ik hem wel aan de praat. Zou de accu niet goed bijladen?

Wie heeft er een idee?

vw-rene

Geplaatst door vw-rene (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Theo Sparenburg (0), 5 jaar geleden

Na plaatsing van de nieuwe accu was de wagen toen wel te starten zonder hulpstartkabels? Alle aansluitingen van de accu goed schoon en stevig vast? Vergeet de massa aansluiting aan de carrosserie niet. Loshalen en goed schoon-roestvrij maken. Als test van de massa kan je ook even een startkabel met een blank deel van de motor en de min van de accu verbinden. Verder kan je natuurlijk even bij een garage de accu en het laadsysteem laten testen. Onderdelen gaan vervangen zonder een oorzaak te weten is een gok en meestal duurder.



vr.gr. Theo



vr.gr. Theo

vw-rene (0), 5 jaar geleden

Ja... misschien is dat toch het beste... ff de garage laten kijken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.