Citroën Xsara: andere motorblok erin hangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Goedemiddag mensen,

Ik zit met het volgende probleem. Afgelopen weekend heb ik een andere motorblok van hetzelfde type in een Xsara 1.9 tdi gehangen en dat blok krijg ik niet aan de praat. Wat ik wel gezien heb is dat op het dashboard een controlelamp knippert dat ziet eruit als een vierkantje met een sleutel. Weet misschien iemand wat ik ermee moet doen? Want ik heb mijn hoop al opgegeven.
Alsvast bedankt voor de reacties.

cadettylac

Geplaatst door cadettylac (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

bart dat is van de weg rijblokkeering.
laat deze uitlezen en misschiem moet dit op nieuw ingeleerd worden maar dat zul je denk ik zelf niet kunnen.

groetjes jan.

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Er bestaat ook een kans dat je de computer van die motor moet hebben of de pomp moet overzetten.

cadettylac (0), 15 jaar geleden

Is het niet genoeg om allen de sensoren/elektromagnetische schakelaars van het oude blok op het nieuwe over te zetten? De motorblokken zijn toch hetzelfde immers massaproductie of zit ik ernaast? Wat kan in de brandstofpomp van het nieuwe blok anders zijn dan in die van het oude?

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Het is bij mogelijk dat de blokkering in de pomp zit. Startblokkering is soms ook of vaak geen brandstof te laten inspuiten. Ga even na wat je niet hebt overgezet waar misschien een startblokkering op kan zitten.
Dit is in mijn idee de pomp of de regeleenheid. Ik ga er van uit dat je een motor van de sloop hebt.

cadettylac (0), 15 jaar geleden

Ik heb de motor inderdad van de sloop en er zat geen regeleenheid bij. Ik wist ook niet dat er iets in de pomp van beveiliging in kan zitten. Ik kan de oude pomp niet overzetten want de distributie kap is door de sloper verzegeld dus als ik de distributie erafhal dan vervaalt meteen ook de garantie en ik heb het blok nog nooit horen lopen dus daarom zoek ik ook een alternatieve oplossing. en ik hoop natuurlijk ook dat iemand mij daarbij kan helpen.
Alvast bedankt voor alle antwoorden en goede wil.

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

dan zou ik toch proberen of de sluitels op deze motor in teleren zijn want hij zou dan toch moeten lopen lijkt mij.

groetjes jan.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je wel een inleercode gekregen anders kun je NOG niet inleren deze is nodig voor de regeleenheid, zodat je kunt inleren

cadettylac (0), 15 jaar geleden

Nee ik heb helemaal geen codes gekregen, dus dat wordt toch de pomp overzetten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.