Citroën Xsara: veerpoot

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo

Bij APK ontdekt dat rechter veerpoot krom is.
Is deze makkelijk te vervangen ,of moet je hiervoor speciaal gereedschap hebben.
Gr. Ronjo

ronjo

Geplaatst door ronjo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

speciaal gereedschapnodig voor het fuseelichaam

Sieperman (0), 15 jaar geleden

Dit fuseelichaam kun je er wel afkrijgen zonder speciaal gereedschap.
hij zit onder om de veerpoot geklemd.
Door de moer van de bout die er doorheen zit los te draaien en een dikke beitel tussen de spleet te tikken kun je hem een beetje spreiden (Voorzichtig bij de stofhoes van de homokineet) en kun je de fusee van de veerpoot halen. Bij het monteren erom denken dat het nokje op de veerpoot weer tussen de spleet komt te zitten, en de fusee weer goed tegen de aanslagribbel komt te liggen. De beitel er weer tussenuit tikken en de moer weer op de bout draaien.

Als het om de linker veerpoot gaat moet je rekening houden met de aandrijfas, deze wil namelijk nog wel eens uit de bak schieten. Hierdoor verlies je bakolie en is er een kans dat de askeerring beschadigd waardoor er lekkage ontstaat.

groet Sieperman

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

pas op met dit werk dat je niet de voorveer losneemt zonder het juiste gereedschap

ronjo (0), 15 jaar geleden

Andreas08 ,wat bedoel je met de voorveer.
Het is de bedoeling om de veerpoot compleet te vervangen,daar zit toch de veer op gemonteerd(of is dit een andere dan die jij noemt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.