Citroën C3: audio componenten op standarte C3 Clarion radio

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik kijk rond op de site's voor audio componenten voor mijne C3 want het geluid vind ik niet mooi/krachtig genoeg.
Wat ik wil vragen is wat moet ik als eerste aanschaffen?Ik denk versterker,klopt het?Wat komt daarna?Waar moet ik op letten om goede geluid te krijgen?
Maar allerbelangrijkste vraag is of mijne standaard clarion radio daar wel geschikt voor is want het is nog de vraag of ik een nieuwe radio moet kopen.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen

Alvast bedankt

M.v.g Alex Vos

Korsakoff

Geplaatst door Korsakoff (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Typhon11696 (0), 17 jaar geleden

Ik neem aan dat het hier over een fabrieksradio gaat. Meestal is hetgeen de fabriek er standaard in plaatst niet echt van hoog nivo en ik raad je aan om in eerste instantie nieuwe speakers erin te zetten. Standaard worden er vaak speakers ingeplaatst zonder gescheiden hog en laag doorgave en dit hoor je aan de 'warmte' van het geluid. Omdat je waarschijnlijk de radio wilt behouden of niet kan verwijderen en er geen aparte versterkeruitgang is, kun je een versterker kopen (bv Sony) die op je din stekker aangesloten kan worden. Dit raad ik echter niet aan omdat deze versterkers het reeds versterkte geluid gaan versterken en er treedt dus veel vervorming op. Ook heb ik uit eigen ervaring gemerkt dat deze versterkers nog wel eens wat lekstroom hebben en het CanBus systeem er soms wel eens raar op wil reageren. Enige oplossing is om, indien de speakers niet het gewenste resultaat bieden, een nieuwe radio te kopen met meer standaard vermogen. Daarna kun je aan de slag gaan met allerlei moois. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.