Citroën C3: Auto andere kleur verven-----hoe wijzig ik de kleur op de papier

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 90pk

Hoi,

Ik wil mijne Citroen een andere kleurtje geven maar ten eerste weet ik niet waar het gedan moet worden
ten tweede hoe wijzig ik de kleur van de auto op de paperen

Weet iemand de antwoord op mijn vraag?

Alvast bedankt
Alex

Korsakoff

Geplaatst door Korsakoff (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Een ander kleurtje..

Spuiten dus, kan stevig in de papieren lopen indien professioneel, anders een beunhaas.
Meeste werk zit in het spuitklaar maken afhankelijk van eventueele schadetjes van parkeerdeukjes etc.

De kleur op het kenteken veranderen moest vroeger door het opsturen naad het RDW en daar aangeven wat de nieuwe kleur werd.

Hoe dat nu gaat na al die jaren dat ik niet meer spuit? hoop dat er iemand daar een antwoord op kan geven.

Santa (0), 17 jaar geleden

Niet............ Kleur wordt NIET meer aangepast op het kenteken.

RDW2006 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meneer Santa, U bent niet op de hoogte van de huidige wetgeving. Het is, in tegenstelling wat u beweerd, wel degelijk verplicht de juiste actuele kleur van ieder voertuig aan de RDW door te geven. U moet de mensen niet op verkeerde gedachten brengen. Het is zeer wenselijk dat de juiste kleur op het kenteken wordt vermeld. Het is mij een raadsel hoe u aan uw wijsheid komt, maar wij willen graag dat iedereen zich aan de Nederlandse wetgeving houdt, die is immers voor een iedere ingezetene van Nederland bindend verklaard. Kunt u wellicht aantonen waarom u vind dat het van generlei belang zou zijn de juiste kleurstelling op het deel 1A te vermelden?

U kunt bij uw plaatselijke politiebureau de speciaal voor het aanpassen van de kleur gemaakte formulieren afhalen. Hier is het plaatselijke tarief op van toepassing. Bij de meeste bureaus kunt u pinnen.
Vult u wel goed uw naam en kenteken in zodat daar later geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Rest mij u nog te wijzen op de boete die op het onjuist voeren van de kleur staat. Is het de eerste maal dat u een verkeerde kleur hebt op uw voertuig dan kost dat 500,00.
Wanneer er sprake is van recidive, dan moet u rekening houden met bedragen boven 2000,00.

Hopende u zo voldoende te hebben ingelicht,

verblijf ik,


Dhr. R de Wit Ir.

Santa (0), 17 jaar geleden

Geachte meneer RDW, het doet mij deugd nu eindelijk eens een reactie te horen van dat machtige apparaat wat RDW heet. Daar waar dit machtige apparaat OVERDAG vaak slecht te bereiken is, manifesteert het zich VANZELF in de nachtelijke uren. Zowaar een mirakel!
Vanaf heden zullen we EINDELIJK verlost zijn van die oeverloze discussies over uitlaten, folie, APK-eisen, etc....!

Meneer RDW, ik heb NIET beweerd het van generlei belang te vinden om een juiste kleurstelling op het kentekenbewijs deel 1A te vermelden. Ook u zet mensen zo op het verkeerde been door veronderstellingen te uiten danwel mij woorden in de mond te leggen die door mij NIET op schrift zijn gesteld.
Ik zal idd eens bij het plaatselijke poitieburo(s) gaan informeren naar de door u aangehaalde formulieren.
Mocht men daar echter totaal niet op de hoogte zijn van de door u alhier verstrekte informatie, za ik daar op terugkomen en u vragen waarom de RDW dan zo zuinig is v.w.b. informatieverstrekking naar andere overheidsinstellingen toe. Ik ben tevens ZEER benieuwd naar de kostprijs van een dergelijke handeling.

Rest mij voorlopig voorts nog de vraag waarom, indien de RDW volgens uw mening zo hecht aan een juiste kleurstelling van motorvoertuigen, er op de kentekenbewijzen deel 1A van grijs kenteken motorvoertuigen helemaal GEEN kleur is vermeld...? Antwoorden in de trend van "ze hebben vaak meerdere kleuren" lijken mij in deze niet steekhoudend, hetgeen mij dan weer bij een volgende vraag brengt: wat te doen bij een motorvoertuig met GEEL kenteken wat 2 of meerdere kleuren heeft...?
Of heeft de immer vooruitstrevende RDW daar inmiddels ook al iets op gevonden en worden er dan nu 2 of meerdere kleuren op het kenteken vermeld...? Een procentuele berekening van de gevoerde hoofdkleur misschien...?

Ookal is het in deze topic dan nog niet aan de orde geweest, wellicht kunt u dan ook in al uw wijsheid enig licht werpen in de duistere wereld van de "sportuitlaten".
Waarom hanteert de RDW voor de APK t.a.v. uitlaten andere c.q. ruimere c.q. afwijkende eisen t.a.v. geluid terwijl de eisen t.a.v. geluid van uitlaten in het Voertuigreglement toch WEL beschreven zijn?
U wilt toch zo graag dat iedereen zich aan de voor iedere in Nederland ingezetene bindend verklaarde wet houdt....?
In Nederland op kentekengestelde motorvoertuigen dienen toch bij voortduring aan de eisen van hun typegoedkeuring te blijven voldoen? Of vervalt deze verplichting stukje bij beetje met het verstrijken van de tijd, zoals bij BPM heffing op geimporteerde motorvoertuigen?

Ik hoop dat u de door mij gestelde vragen en de nog door anderen te stellen vragen naar volle duidelijkheid zult kunnen beantwoorden!

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

santa ik wacht ook het antwoord met smart af.

groetjes jan.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ben eigelijk ook wel benieuwd?


paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Grijs kenteken he, alle grijs kenteken auto's zijn een grijs gebied denk ik :D

Net zoals de wegen die het RDW soms bewandeld....

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Onjuiste gegevens op het kentekenbewijs

In de wet staat dat u zelf verantwoordelijk bent voor de gegevens die op het kentekenbewijs staan, ook al maakt en geeft de RDW dit bewijs uit. Het is dus belangrijk dat u bij ontvangst van het kentekenbewijs meteen controleert, of de gegevens inderdaad kloppen met de staat van uw auto.

Mochten er gegevens niet kloppen, metname kleurstelling, dan kunt u het beste meteen contact opnemen met de Klantenservice RDW. De gegevens in het register worden samen met u gecontroleerd, waarna u informatie krijgt over de procedure die u het beste kunt volgen.

Als de kleurgegevens niet kloppen, kunt u het Voertuigbewijs opsturen naar de afdeling Voertuig Registratie en Documenten (VRD) met een begeleidend briefje. Bent u één of meerdere kentekendelen of kentekenplaten kwijt? Of is er één of meerdere kentekendelen beschadigd. Dan kunt u een aanvraag voor vervanging indienen. Een aanvraagformulier is verkrijgbaar op het postkantoor alsmede hoofdkantoren van politie in uw woonplaats.

ik denk dat de beste man toch gelijk heeft?

paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het net als vroeger dus, kenteken deel opsturen voor de verandering van de kleurstelling.
Ok, weten we dan ook weer ;)

Korsakoff (0), 17 jaar geleden

Op de papieren van de auto staat vermeld de kleur ''grijs'' terwijl ie grijs metallic is.Puur grijs is weer een andere kleur.Moet ik dit aan de politie doorgeven of aan mijn dealer?Of helemaal geen actie ondernemen?

RDW2006 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weledele heren, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Met name grijze voertuigen alsmede de uit het grijze import gebied verkregen voertuigen dienen ten alle tijden geregistreerd te worden d.m.v. het kleuren registratie-bewijs. In overweging genomen dat sommige voertuigen met dito kleuren niet of althans minder snel hun weg vinden naar een nieuwe eigenaar, heeft de RDW bij monde van ondergetekende besloten voortaan de kleur die bekend staat als zijnde "wit" voortaan te benoemen als zijnde de kleur:

"ALASKA METALLIC"

Dit ter voorkoming van het al te lang uit de roulatie zijn van voertuigen welke standaard zijn voorzien van voornoemde kleurstelling. Uit de branche zijn hierover reeds vele aanvragen bij ons terecht gekomen.
Dit overwegende heeft de RDW gemeend verstandig te doen aan deze besluitvorming.

Mochten er lieden zijn op deze site die dit voornemen niet ondersteunen, dan is het wenselijk om hier het repliek in te dienen.

Met vriendelijke groet,

R de Wit Ir.

Santa (0), 17 jaar geleden

Korsakoff, sommige mensen zitten nu eenmaal gewoon te lang achter de computer na hun dagelijkse bezigheden. Een "ingenieur" die het lef heeft om WIT een "kleur" te noemen en dan ook nog wil refereren aan Alaska...?
IK woon op de Noordpool, NIET in Alaska, Ing. R. de Wit!
Ik spruts dochs al fan in mirakel........? Ik koe it wetter al in bytsje tusken de tjennen fiele......

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Sille se ek wol fyn rûke...........dyn tjennen! Ferrek, no is it al wer sa ferekte let, wha binne der no noch? Kint ljocht no ût????

Moai die nevada ride litte he, tink erom!

Sytze

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Santa, je bent alleen ingenieur als er IR achter je naam staat anders deed je de hts.

RDW2006 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mijnheer Romijn, wat een fantastische tip! Ik heb er meteen gebruik van gemaakt, waarvoor dank.

R de Wit Ir.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

RDW = R De Wit............

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ga weg man! Zou je denken, ik vond het ook al zo vreemd. Wat een mafketels toch hier op de site, hehehehe

Santa (0), 17 jaar geleden

Ik haw dot monster toch gean litten?
Hest sa die transportkosten fan 5 euro d'r ek wer meer as genog ut......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.