Citroën Xantia: auto davert bij bepaalde snelheid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19Td

Heb een probleem met een Xantia die begint de daveren rond een snelheid van 120km/h. De klant heeft de wielen laten uitbalanceren en ook zijn voorste banden laten vernieuwen. Uit ervaring weet ik dat versleten cardans (aandrijfassen) dit probleem kunnen veroorzaken en dus heb ik de cardans vervangen door occasie cardans om de kosten wat te drukken.
Het probleem is echter nog niet opgelost. Volgende week ga ik zijn velgen wisselen met de velgen van mijn eigen Xantia. Heeft er iemand nog een idee wat deze trilling bij bepaalde snelheid kunnen veroorzaken ?

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

david 05 (0) PRO, 13 jaar geleden

zijn de draagarm rubbers nog inorde ?
nergens speling op ? zoals stuurchappen en rotullen .
Geen blaas op een band ergens of vervormd ?

Grietje (0) PRO, 13 jaar geleden

Er was een stuurchape met speling op en die heb ik vervangen maar die veroorzaakte niet het probleem. De banden zijn nieuwe maar volgende week weet ik meer als ik mijn wielen erop leg. De rubbers van de draagarmen zijn inderdaad slecht maar bij mijn xantia zijn die evenslecht en bij mij voel ik daar niets van. Daarom heb ik de draagarmen ook nog niet vervangen aangezien dat ook nogal duur is nieuwe draagarmen. Kunnen slechte draagarmen dan zoveel trillingen veroorzaken ? Aan mijn xantia merk ik dat anders niet en ze zijn echt slecht.

david 05 (0) PRO, 13 jaar geleden

versleten sillenbloks kunnen zeker voor trillingen zorgen .
Je moet toch de draagarmen niet vervangen , enkel de rubbers en dat kost +- 40 a 50 euro per kant .
Trouwens met versleten sillenbloks rijden , dan zullen de nieuwe banden ook terug snel versleten zijn .

Grietje (0) PRO, 13 jaar geleden

Draagarmen zijn nog niet vervangen maar klant ondervindt momenteel niets meer dus even afwachten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.