citroen JUMPER 30 L2H2 3.0HDI 2009: Auto dood, na herstarten motor, door verkeerd aansluiten aftermarket radio?

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: F1CE0481 D, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 116

Hoi!
Ik had onlangs een vervelend probleem met mijn Citroen Jumper 3.0.
Ik heb een AliExpress-radio gekocht en ik heb per ongeluk de hoofdstroomkabel aangesloten op een willekeurige 12V-bron in de CAN-stekker.
Toen mijn auto voor een stoplicht uitviel en ik probeerde opnieuw te starten, leek de hele auto dood. Bij het herstarten zag ik soms lampjes op het dashboard, of beweging in de wijzers van de snelheidsmeter etc. Maar geen startmotor of elektriciteit. Na een jumpstart bereikte ik wel mijn eindbestemming, en de enige manier waarop de auto weer startte was na het loskoppelen van zowel de plus- als de minpool van de startaccu. Ik wist toen nog niet dat het aan mijn radio lag, en voordat ik de radio heb loskoppeld gebeurde hetzelfde, weer nadat ik de motor voor de tweede keer had gestart (ik heb mijn startaccu losgekoppeld in de tussentijd om te onderzoeken waar het probleem lag).

Hoe kan iets wat zo’n klein foutje lijkt, dit veroorzaken? Weet iemand wat er mogelijk kan zijn gebeurd en waar ik de stroomkabel op heb aangesloten?

RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere (100) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën JUMPER 30 L2H2 3.0HDI? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2980) PRO, 4 weken geleden

Hedendaagse auto s met electronika zijn gevoelig voor canbus inbraak , gaan dan de gekste storingen geven.
Bedrading herstellen door solderen en resetten met dealer app.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën JUMPER 30 L2H2 3.0HDI of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php