Citroën Xsara Picasso: auto "" klapt" achter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Heb een citroen Xsara Picasso lpg3 bj 2001 Als ik er mee door een kuil of over een drempel rijdt dan "klapt de cachterkant alsof de schokbrekers versleten zijn maar als ik achter op de trekhaak druk dan veert de auto keurig netjes terug op de vering. de auto hangt ook niet door of zo aan de achetrzijde.
heeft het te maken dat er en een trekhaak en een gastank in ligt? Moeten er dan "zwaardere"schokbrekers onder "??

Verder rijdt de auto prima, trekt niet op de weg naar links of rechts, dweilt niet en blijft recht bij het remmen, het is alleen het klappen achter bij kuilen of verkeersdrempels en dan lijkt het alsof de auto dan met de bodem of de trekhaak op de straat of drempel klapt.het blijft schrikken elke keer want ook al rijdt ik voorzichtig bij drempels etc. het gebeurt toch nog wel eens hoor !! en de banden zijn ook niet scheef afgesleten.
De garage sprak van het plaatsen van hulpveren of zo maar ja of dat zo is ?????

Wie weet raad/tips etc.??? heb namelijk ook regelmatig 2 kleinkinderen achter in de auto dus het moet gewoon goed zijn.

Vriendelijke groet:

Theo

kwarvel

Geplaatst door kwarvel (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stef22 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je zegt dat de veren en schodempers goed zijn, zou er geen spelling op de achteras zijn ?
Is het zomaar ineens gekomen of pas met lpg tank ?
Alles goed vast Trekhaak lpg tank?
Groeten

kwarvel (0), 11 jaar geleden

Hallo Stef22 ik heb de auto nu een jaar en er zat al lpg tank in in het begin viel het me niet zo op en een heel raar iets is het volgende: Ik heb er nu winterbanden onder en als ik nu over een verkeersdrempel rijdt met een bepaalde snelheid dan klapt de auto minder of helemaal niet terwijl bij de zomerbanden het klappen voortdurend was bij drempels
kan het zelf haast niet geloven maar het is wel zo. Misschien dat deze constatering met de winterbanden iets kan zeggen over het eventuele euvel ?
Wil graag dat het gerepareerd wordt maar als ik nu naar de garage ga kunnen ze me van alles wijs maken want het is mijn vakgebied niet

Vriendelijke groet

Theo

GOVA (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoe achteras controleren ?

[url]http://www.youtube.com/user/govazoutleeu...[/url]

stef22 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi Theo
Winterbanden en zomerbanden zelfde maat / type.
Band raakt mischien modderkuip??
Groeten

kwarvel (0), 11 jaar geleden

Halo Steff22 vandaag iets opgehaald met een aanhanger 1 assig met huif lengte 2.10 en wie schetst mijn verbazing: bij geen enkele verkeersdrempel of ander bult op de weg klapte de achterzijde zelfs niet toen ik bewust wat ruwer over de drempels reed.Snap er echt niets van.

N350 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een keer meegemaakt dat de bouten van de trekhaak niet goed vastzaten.
Na het aantrekken was de rammel weg.

Groetjes Ton

peter8884 (0), 11 jaar geleden

Bij dit type auto dienen de achterschokbrekers vervangen te worden door een zwaarder type bij het inbouwen van een LPG-installatie. Is bij onze auto ook gebeurd. b.v. Vialle doet dit meteen bij installatie.

kwarvel (0), 11 jaar geleden

beste mensen bedankt voor de reacties ik zal de schokbrekers laten nakijken en dat met de gedachte/vraag/opmerking :moeten er wellicht zwaardere schokbrekesr onder ivm lpg. Trekhaak zal ik ook laten checken.
Zal jullie het resultaat laten weten.
Vriendelijke groet
Theo

Garrob (0) PRO, 11 jaar geleden

Niet originele gemoteerde spatllappen achteraan veroorzaken soms problemen

kwarvel (0), 10 jaar geleden

Beste mensen, bedankt voor de tips,
Blijkt toch dat de schokbrekers basisschokbrekers zijn en op zich niets mis mee maar in het geval van een gastank zijn "zwaardere schokbrekers"aan te bevelen.\
Zal ze laten monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.