Citroën Xsara: Auto schakeld niet meer over op LPG.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6i

Enige weken terug is er een nieuwe verdamper geplaatst en stooterde de auto niet meer, wat hij voorheen wel deed. Dat is dus goed nieuws, maar nu schakelde de auto ineens minder makkelijk over op gas en sinds gistermiddag helemaal niet meer. Op de selectieschakelaar blijft nu het rode lampje rechts branden en de auto rijdt nu dus constant op benzine. Eerst leek het aan de warmte teliggen, maar nu is het koeler en het probleem gaat niet weg. Iemand een idee?

RuudR

Geplaatst door RuudR (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

terug naar de gasboer

RuudR (0), 16 jaar geleden

Daar gaat hij ook naartoe morgen, maar ik ben nieuwsgierig, wat ik kan verwachten.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat er een storing inzit, uitlaten lezen bij de gasboer dan weet je meer.

RuudR (0), 16 jaar geleden

Heel raar, het is vanavond goed afgekoeld en nu schakeld de auto wel weer over op gas????? Zeer vreemd.....

civts (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt dat de afsluitspoel op de verdamper of op de tank inwendig sluiting maakt. Vooral de afsluitspoel op de verdampers gaan vaak defect. Meestal zit er een barst in de zijkant van de spoel. Dit is makkelijk te zien om even de spoel er af te draaien ( 1 boutje 5 mm.) Succes.

RuudR (0), 16 jaar geleden

De auto is weer terug en leek gisteren goed. Een temperatuuursensor in de injector was stuk, waardoor de auto niet meer overschakelde naar gas. Dit gaat nu goed, alleen begon de motor gisteravond bij stationair draaien, heel erg te zagen, het toerental slingerde tussen de 500 en 1500 toeren. Ik wordt er langzaam aan wat triest van.

civts (0) PRO, 16 jaar geleden

Welk merk LPG-installatie hebben we het over? Praat misschien iets makkelijker. Groet.

RuudR (0), 16 jaar geleden

Het is een AG, welk type weet ik niet, eer zitten geen papieren bij. Het nummer op de injector is 9500007, dat heb ik wel kunnen aflezen. Vanmiddag leek het of de motor wat mooier staionair wilde lopen, maar na verloop van tijd, werd het zagen toch weer erger. Het lijkt wel, of dat temperatuursafhankelijk is. Bij een warmere motor geeft het meer problemen dan bij een koudere motor.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Dit is toch die beruchte DGI-injector, is die niet kapot?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.