Citroën C5: auto schokt/bonkt tussen 90-130km/h

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi 110pk

Hallo,
ik heb een C5 HDI Break ,110pk van 2002, de auto begint na 20 km rijden te bonken alsof je over keien/ribbels rijdt. voelbaar in stuur en in de carrosserie. dit gebeurd tussen 90 en 130km/h .volgens Citroen testkast zou er een probleem zijn met de verstuivers, deze zijn vervangen, maar het probleem blijft.
banden (michelin) zijn nieuw. verder loopt en trekt de auto goed
wat kan dit zijn

vr groet
Jaap

murena2

Geplaatst door murena2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

een monteur mee laten rijden die kan dan diagnose stellen wat en waar het probleem zich bevindt

murena2 (0), 16 jaar geleden

Dat is al gebeurd (Citroen monteur), er wordt vermoed dat het probleem in de banden/assen enz zit, maar de banden zijn nieuw, velgen niet krom, geen hoogteslag in de banden. het vreemde is dat het probleem zich pas voordoet wanneer er ca 20 km is gereden, wanneer je dan bv 120km/h rijdt komt het trillen/resoneren langzaam opzetten en wordt steeds sterker. je voelt het in je stoel. onder je voeten, en ook in het stuur

garagebruijsten (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk eeen homokinetsche koppeling

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de velgen zijn wel de goede er is in het verleden een terugroepaktie geweest omdat de velgen gingen vervormen dit gebeurde met stalen velgen

murena2 (0), 16 jaar geleden

Uiteindelijk maar nieuwe Michelin banden gemonteerd (oude hadden nog 6,5mm) en probleem is over! de oude banden waren nog als nieuw, geen beschadigingen,op de balancer niets te merken, geen hoogteslag, onbalans enz.

Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.