Citroën ZX 1993: Auto slaat af bij stationair draaien

Bouwjaar: 1993

Ik ben sinds enige tijd in het bezit van een Citroen ZX 1.8i Aura. Sinds gisteren staat mijn motor soms af. Dit is het geval als ik gedurende enige tijd op de snelweg heb gereden en dan weer de snelweg af ga. Wanneer ik dan voor een stoplicht moet stoppen slaat de motor af (op het moment als ik bijna stil sta en de motor stationair moet gaan lopen). Ik kan hem dan wel weer starten, maar dan doet hij heb bij de volgende keer weer wanneer ik weer zeer langzaam moet gaan rijden of moet stilstaan. Wanneer ik hem dan even laat stationair draaien (na een paar keer goed gas geven, of de motor even uitzet dan doet hij dit niet meer. Wanneer ik hem alleen maar gebruik voor stadsverkeer of buiten de bebouwde kom (max 80km/h) heeft hij er ook geen last van.
Het lijkt wel of de automitsche choke dan te laat inkomt. Of zit er misschien een vuiltje in de benzineleiding? Stappenmotor? Ik weet het niet, zegt u het maar. Wie kan hier een antwoord op geven??

Iss

Geplaatst door Iss , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

Salih Actos Power, 18 jaar geleden

kap motor up erin en this opgelost heb zelfde probleem gehad met mijn zx.ik rij nu 1 jaar zonder problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.