Citroën ZX: Oliedruk en koelwatertemp lampjes blijven branden

Bouwjaar: 1994

Wie heeft er voor mij het schema van een ZX 1.4? Oliedruk en koelwatertemp lampje blijven branden tijdens het rijden. Ik denk dat er een diode of zo op de achterkant van het instrumenten paneel defect is? Kan ook zijn dat de fout in het contactslot zit? De oliedruk en de koelwatertemperatuur zijn goed.
Andere tips zijn ook welkom.
bvd Ruud

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën ZX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willem12104 (0), 19 jaar geleden

Vervang de oliedruksensor, kost rond de 5 euro bij de automaterialen zaak. Ik heb dit meerdere keren meegemaakt met dit moterblok. De sensor zit onder de uitlaatspruitstuk achter de radiateur en is makkelijk los te draaien met een dopsleutel (dacht negentien) Voordat je de sensor vervangt haal bij lopende motor de kabel los (is één draad) de lampjes moeten dan doven. De sensor geeft massa aan het motorblok voor alle kritieke waarschuwingslampjes (oliedruk, stop en watertemperatuur/tekort) als de motor niet loopt of als ze stuk is, waardoor de lampjes gaan branden. Wanneer er wel druk is (motor loopt) dan verbreekt de sensor de verbinding en de lampjes doven. Laat even weten of het de oplossing is!

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hi Willem,
Zo simpel had ik het niet verwacht! Ik ga mijn klant morgen gelijk bellen en even een sensor bestellen. Bedankt alvast.
Groetjes, Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.