Citroën Xsara: auto slaat soms niet aan

Bouwjaar: 2001

Hallo,

We hebben een probleem met deze citroen xsara 2.0 hdi. De auto wil soms wel starten maar niet aanslaan. Hier is tot op heden geen regelmaat in te vinden (zoals koud/warm/lang stilstaan, etc.) We hebben het storingsgeheugen uitgelezen. Hier stonden een aantal kleine storingen in die niet relvant lijken. Deze storingen zijn gewist en komen niet terug.
Wie heeft er een idee?

Jordy5884

Geplaatst door Jordy5884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefaan11093 (0) PRO, 18 jaar geleden

moet de 2 ronde stekkers eens controleren ,ongeveer terhoogte vd versnellingsbak aan schutbord.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk een storing in de transponder van de sleutel of de ontvanger ervan bij het contactslot. Probeer ook eens de reservesleutel.

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben dit probleem ook gehad bij eenzelfde wagen en zeer lang gezocht omdat het probleem zich heel zelden voordeed.
Bij deze wagen was het dubbelrelais (zwart relais tegen schutbord in motorcompartiment)stuk.
Kijk eerst of de brandstofpomp op het moment dat hij niet start spanning krijgt. Is dit niet het geval kijk of injectiecomputer massa krijgt. Dit gebeurt oa via schoksensor die ook slecht kan zijn. De 12V voeding krijgt de pomp via het dubbelrelais. Succes

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het gaat om een storing in de transponder dan moet bij het starten het gele lampje met het sleuteltje gaan branden.
Je kan ook bij het uitlezen van de wagen dan controleren of de transpondercode goed wordt ontvangen en de injectiecomputer wordt ontgrendeld.

Jordy5884 (0) PRO, 18 jaar geleden

De reservesleutel hebben tijdens de storing ook geprobeerd. Dit heeft toen niet geholpen. Voorlopig alvast bedankt voor jullie reacties.

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Het komt ook voor dat de opvoerpomp in de tank niet goed werkt. Controleer of je hem hoort lopen als je het contact aanzet als de auto niet wil aanslaan. Hoor je hem niet, of alleen een beetje brommen, geef dat met een moker een slag onder tegen de tank, doet hij het dan wel, dan kun je er van uitgaan dat de pomp het is.
Succes

Turbo_hdi11674 (0), 18 jaar geleden

Dit geldt alleen als er een Bosch inspuitsysteem aanwezig is ... is het een Siemens dan zit er geen pomp in de tank!!

Jordy5884 (0) PRO, 18 jaar geleden

storing in de zekeringkast. geen voeding op relais

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.